Hans J. Wegner

Her finder du vores store udvalg af møbler fra Hans J. Wegner. Se de mange ikoniske stole eller forkæl dit hjem med en Wegner sofa, lænestol eller måske et smukt Wegner spisebord. Selvom Hans J. Wegner er Stolens Mester, kan du også finde Wegner borde her på siden. Wegners ikoniske møbler er anerkendt dansk møbeldesign. Møblerne emmer af høj kvalitet og perfektion. Wegners møbler passer ind i ethvert moderne hjem. Møblerne er udstyret med en organisk og naturlig blødhed, der vil skabe en god harmoni i indretningen. Find dit favorit møbel i det store æstetiske udvalg.


HISTORIEN OM HANS J. WEGNER


Hans J. Wegner er en af de største danske designere og er også kendt som en af de mest kreative. Han er desuden kendt for din produktivitet da han har tegnet mange møbler gennem hans karriere. Han har opnået stor anerkendelse for sine møbler, hvor nogle af disse er udstillet på MoMA i New York. Han går desuden også under navnet Stolens Mester, grundet de mange ikoniske stole han har tegnet.

Hans J. Wegner blev født i 1914, og som søn af en skomager var det oplagt at han skulle bruge sine hænder. I en alder af 14 år startede han i lære hos snedkermesteren H. F. Stahlberg. Senere flyttede han til København, hvor han gik på Kunsthåndværkerskolen. Efter endt uddannelse, begyndte han for alvor sit arbejde som møbelarkitekt. Wegners første store opgave var at tegne møblerne til Århus Rådhus, en opgave han fik af Arne Jacobsen og Erik Møller.

Hans J. Wegner startede i 1943 sin egen tegnestue og i perioden 1949-1968 designede han møbler for Carl Hansen og Søn. Dette samarbejde resulterede i en lang række ikoniske stole som udmærker sig i dansk designhistorie. Er du interesseret i designhistorie, kan mange af stolene ses på nogle af de største museer i hele verden. Mange af hans designs har vundet priser, hvilket du helt sikkert forstår hvis du allerede ejer et møbel fra Hans J. Wegner.SAMARBEJDET MED CARL HANSEN OG SØN


Det fantastiske og kreative samarbejde mellem Hans J. Wegner og Carl Hansen og Søn begyndte i 1949 da Holger Hansen (Carl Hansens søn) tog initiativet til et samarbejde med Hans J. Wegner som dengang var en ukendt designer. Da Wegner sagde ja, var det begyndelse på et fantastisk samarbejde i dansk design historie. Sammen skabte de en populær serie af stole, hvor den ikoniske Y-stol indgår. En Wegner stol som pryder mange danske hjem. Samarbejdet har resulteret i mange projekter og Hans J. Wegner er blevet Carl Hansen og Søns mest populære designer. Værkerne er anerkendte og anses som moderne klassikere og hos nogle endda samleobjekter. Carl Hansen og Søn arbejder den dag i dag stadig tæt sammen med Hans J. Wegners Tegnestue og de er verdens største producent af Wegner møbler som desuden er produceret i Danmark.KVALITETSMØBLER FOR LIVET


Selvom Hans J. Wegner er kendt for hans mange ikoniske stole, så kan du også udvide din samling af møbler med både Wegner sofaborde og Wegner spiseborde. Når du køber et møbel fra Hans J. Wegner køber du et højkvalitetsmøbel pakket ind i smukt design. Du kan være sikker på at dit favoritmøbel holder mange år ud i fremtiden. Der anvendes kun de bedste materiale når møblerne produceres hvilket sikre at møblerne skaber glæde og komfort i dit hjem.KØB MØBLER FRA HANS J. WEGNER HOS OS


Går du også med drømmen om et møbel fra Hans J. Wegner? Er det en Wegner lænestol du har forelsket dig i? Eller måske et Wegner sofabord? Lige meget hvilket møbel du er blevet vild med, ved vi at en investering i dansk design kræver lidt ekstra overvejelse og vejledning. God service og rådgivning betyder meget hos os og vi ønsker derfor at give dig den bedste oplevelse. Du er derfor altid velkommen til at få rådgivning online eller i vores butik hvor du også har mulighed for at se det store udvalg af designmøbler. Vi leverer gratis dine møbler direkte til døren ved køb over 1.500 kr.Ofte stillede spørgsmålHvem var Hans J. Wegner?

Hans J. Wegner var en dansk møbeldesigner, der blev kendt for sin minimalistiske og funktionelle designstil. Hans J. Wegner var en af de mest betydningsfulde og anerkendte møbeldesignere i Danmark i det 20- århundrede. De møbler, han designede, har stadig den dag i dag høj værdi for danskerne.Hvad er Hans J. Wegners mest berømte møbel?

Hans J. Wegners mest berømte møbel er sandsynligvis den æstetiske Y-stol, som også går under navnet “The Chair”, som blev designet i 1949 og sat i produktion siden 1950. Y-stolen er blevet kaldt “verdens mest brugte stol” og er blevet udstillet på Museum of Modern Art i New York.Er Hans J. Wegners møbler stadig i produktion i dag?

Hans J. Wegners møbler er stadig i produktion den dag i dag. Møblerne bliver blandt andet produceret af anderkendte brands herunder Carl Hansen & Søn, PP Møbler, Getama og Fredericia Furniture. Disse brands har købt rettighederne til at producere Wegners møbler og opretholder til stadighed den høje kvalitet og nøjagtighed i produkterne.Hvilken virksomhed har produceret flest af Hans J. Wegners møbler?

Det er efterhånden blevet til mange brands, der gennem tiden har produceret Hans J. Wegners møbler. Brandet Carl Hansen & Søn har produceret flest af Wegners møbler og har også været Wegners faste samarbejdspartner i mere end 60 år.Indkøbskurv