Hans J. Wegner

Her finder du vores store udvalg af møbler fra Hans J. Wegner. Se de mange ikoniske stole eller forkæl dit hjem med en Wegner sofa, lænestol eller måske et smukt Wegner spisebord. Selvom Hans J. Wegner er Stolens Mester, kan du også finde Wegner borde her på siden.


HISTORIEN OM HANS J. WEGNER

Hans J. Wegner er en af de største danske designere og er også kendt som en af de mest kreative. Han er desuden kendt for din produktivitet da han har tegnet mange møbler gennem hans karriere. Han har opnået stor anerkendelse for sine møbler, hvor nogle af disse er udstillet på MoMA i New York. Han går desuden også under navnet Stolens Mester, grundet de mange ikoniske stole han har tegnet.

Hans J. Wegner blev født i 1914, og som søn af en skomager var det oplagt at han skulle bruge sine hænder. I en alder af 14 år startede han i lære hos snedkermesteren H. F. Stahlberg. Senere flyttede han til København, hvor han gik på Kunsthåndværkerskolen. Efter endt uddannelse, begyndte han for alvor sit arbejde som møbelarkitekt. Wegners første store opgave var at tegne møblerne til Århus Rådhus, en opgave han fik af Arne Jacobsen og Erik Møller.

Hans J. Wegner startede i 1943 sin egen tegnestue og i perioden 1949-1968 designede han møbler for Carl Hansen og Søn. Dette samarbejde resulterede i en lang række ikoniske stole som udmærker sig i dansk designhistorie. Er du interesseret i designhistorie, kan mange af stolene ses på nogle af de største museer i hele verden. Mange af hans designs har vundet priser, hvilket du helt sikkert forstår hvis du allerede ejer et møbel fra Hans J. Wegner.


SAMARBEJDET MED CARL HANSEN OG SØN

Det fantastiske og kreative samarbejde mellem Hans J. Wegner og Carl Hansen og Søn begyndte i 1949 da Holger Hansen (Carl Hansens søn) tog initiativet til et samarbejde med Hans J. Wegner som dengang var en ukendt designer. Da Wegner sagde ja, var det begyndelse på et fantastisk samarbejde i dansk design historie.
Sammen skabte de en populær serie af stole, hvor den ikoniske Y-stol indgår. En Wegner stol som pryder mange danske hjem.

Samarbejdet har resulteret i mange projekter og Hans J. Wegner er blevet Carl Hansen og Søns mest populære designer. Værkerne er anerkendte og anses som moderne klassikere og hos nogle endda samleobjekter.  

Carl Hansen og Søn arbejder den dag i dag stadig tæt sammen med Hans J. Wegners Tegnestue og de er verdens største producent af Wegner møbler som desuden er produceret i Danmark.


KVALITETSMØBLER FOR LIVET

Selvom Hans J. Wegner er kendt for hans mange ikoniske stole, så kan du også udvide din samling af møbler med både Wegner sofaborde og Wegner spiseborde. Når du køber et møbel fra Hans J. Wegner køber du et højkvalitetsmøbel pakket ind i smukt design. Du kan være sikker på at dit favoritmøbel holder mange år ud i fremtiden. Der anvendes kun de bedste materiale når møblerne produceres hvilket sikre at møblerne skaber glæde og komfort i dit hjem.


KØB MØBLER FRA HANS J. WEGNER HOS OS

Går du også med drømmen om et møbel fra Hans J. Wegner? Er det en Wegner lænestol du har forelsket dig i? Eller måske et Wegner sofabord? Lige meget hvilket møbel du er blevet vild med, ved vi at en investering i dansk design kræver lidt ekstra overvejelse og vejledning. God service og rådgivning betyder meget hos os og vi ønsker derfor at give dig den bedste oplevelse. Du er derfor altid velkommen til at få rådgivning online eller i vores butik hvor du også har mulighed for at se det store udvalg af designmøbler. Vi leverer gratis dine møbler direkte til døren ved køb over 1.500 kr.  
Indkøbskurv