Hans J. Wegner

Den danske arkitekt og møbelarkitekt Hans J. Wegner blev uddannet snedker i 1931. I 1940-1943 fik han opgaven at tegne møblerne til Aarhus rådhus, som er tegnet af Arne Jacobsen og Erik Møller. Stolene blev for alvor populære da The Chair, blev vist verden over i en tv-debat i 1960 mellem Nixon og Kennedy. Han tegnede i 1949 Y-stolen for Carl Hansen & Søn, som i dag er kendt for at være en dansk designklassiker. I dag producerer både Carl Hansen & Søn, PP Møbler, Fredericia Furniture og Getama forskellige møbler af Wegners design. De mange stole er efterhånden blevet næsten kult, og i mange danske hjem finder du i dag ofte en af de mange lækre stole, eksempelvis de velkendte Wingchair og Oxchair. Ud over Hans Wegner stole, kan du også finde hans lækre borde, samt de behagelige lænestole, der med fantastisk nordisk design, helt sikkert vil fange din opmærksomhed. Komforten er samtidigt i højsædet, specielt når det kommer til Hans Wegner lænestolene. Se det lækre udvalg herunder med det samme, eller læs mere om Hans Wegner og hans møbler nederst på siden.

Læs mere om Hans J Wegner møbler her

Hans J. Wegner blev født i 1914, og da han efter at have taget sin snedker uddannelse, samt var blevet færdig med at studere ved Kunsthåndværksskolen i København, blev ansat til at tegne møbler fra Arne Jacobsen, lød startskuddet til det, som senere skulle vise sig at være en kæmpe stor karriere. Efter at have kreeret de første Wegner møbler, Kinastolen og Påfuglestolen, tog det for alvor fart da han dernæst designede Den runde stol. En stol der senere skulle vise sig på amerikansk TV under en debat mellem Kennedy og Nixon, og det var i høj grad efter dette, at hans møbler nåede global succes. Ud af alle hans mange møbler, er den de fleste kan nikke genkendende til nok Wegner Y-stolen. Det er det Hans Wegner møbel, som er mest solgt, og selvom hans Oxchair, Wingchair og Ocolus alle er begyndt at poppe op i højere grad rundt i de danske stuer, er Y-stolen stadig den helt store, ikoniske designpræstation. Fælles for alle de mange Wegner møbler, er spillet mellem komfort og æstetik. Selvom der hele tiden var fokus på at integrere specielt træ i hans designs, var denne komfort noget der aldrig blev gået på kompromis med. Dette er noget der specielt kan mærkes når man snakker Hans Wegners lænestole, hvor du ikke finder en bedre kombination af de to ting mange andre steder.

Wegners stil

Hans J Wegner blev i høj grad også anerkendt for sit arbejde, og specielt det at han som den første modtog den nordiske Lunning-pris i 1951, står som et af de mest lysende beviser på hans evner som møbeldesigner. De runde og bløde former, er også noget af det man bider mærke i, når man kigger hans møbler igennem herover. Det er en fryd for øjet at se på, og netop derfor ser man stadig i flere og flere hjem, en af hans møbler nede i stuen. Kombinationen af de tidsløse former og design var meget forud for sin tid, hvilket måske netop er grunden til, at vi i dag ser en udvikling i det moderne danske hjem, som passer ideelt til den stil Hans Wegner lagde for dagen med. Se de mange Hans J Wegner møbler herover med det samme, og find dit næste møbel i dag. Hvis du brænder inde med spørgsmål, så tøv ikke med at kontakte os. Vi skal gøre alt vi kan, for at du kommer på rette vej mod dit næste møbel.

Indkøbskurv