Carl Hansen & Søn

For Carl Hansen og Søn er håndværket alfa og omega. Kvaliteten af håndværket i deres kreationer har været omdrejningspunktet siden Carl Hansen åbnede dørene i sin virksomhed i 1908. Og dette konstante fokus på kvaliteten og håndværket har været recepten på den store succes, som Carl Hansen og Søn har oplevet i mere end 100 år. Se det store udvalg her på siden eller læs mere om Carl Hansen og Søn nederst på siden.


HISTORIEN OM CARL HANSEN OG SØN

I 2018 kunne Carl Hansen og søn fejre 110-års jubilæum som en af verdens største producenter af dansk design. Carl Hansen og søn har samarbejdet om ikoniske møbler med kendte danske designere som Hans J. Wegner, Kaare Klint, Børge Mogensen og Arne Jacobsen. Carl Hansen og Søn er i sandhed et af de danske møbelhuse, som har formået at kombinere vision, tidens teknologi , kompromisløst håndværk, kvalitetsmaterialer og tidløs formgivning i en række fantastiske møbler, som alle indeholder et lille stykke dansk designhistorie.

Carl Hansen og Søns historie startede i 1908 hvor Carl Hansen, som er snedkermester, grundlægger virksomheden i Odense. Hans fokus ligger i at producere og skabe specialfremstillede møbler i en tid hvor tunge møbler er i fokus. Carl Hansens værksted var småt, men det var her at kvalitet, håndværk og traditioner kom til live. Da han oplever stor succes flytter han fra det lille værksted, og til nogle større fabrikslokaler i Odense. Her har han plads til store og moderne maskiner samt svende. Disse omgivelser gør det muligt for virksomheden at påbegynde serieproduktion af de mest populære møbler.

I 1930’erne overdrages firmaet til Carl Hansens søn, Holger Hansen som kun er 23 år. Firmaet bliver til Carl Hansen og Søn og i 1949 indledes samarbejdet med Hans J. Wegner. På bare tre uger designer Hans J. Wegner fire ikoniske stole til Carl Hansen og Søn og er kendt som “De Første Mesterværker” og afspejler Wegners forståelse og kærlighed for træ, formgivning og funktion. Stolenes unikke design banede vejen for en ny og moderne retning for Carl Hansen og Søn.

Ofte satte man lighedstegn mellem serieproduktion og dårlig kvalitet, hvilket var modsat det Carl Hansen troede på. Han mente at det var muligt at serieproducere fantastiske møbler i kompromisløs kvalitet og dette var særligt noget han ville gøre op med, da virksomheden startede. Fra 1930’erne til 1960’erne viste dette sig at være muligt da Carl Hansen og Søn serieproducerede en lang række møbler i samarbejde med nogle af tidens største designere som Fritz Hansen og Hans J. Wegner.

MANGE MØBLER UNDER CARL HANSEN OG SØN

Carl Hansen og søn har samarbejdet med flere danske designere og derfor finder du også fantastiske og ikoniske møbler som er produceret i samarbejde med Carl Hansen og Søn. Du finder f.eks. Y-stolen fra Hans J. Wegner eller en fantastisk højstol designet af Nanna Ditzel. Derudover finder du også smukke og funktionelle reoler fra Børge Mogensen men også PK1 spisestolen fra Poul Kjærholm.

KØB MØBLER FRA CARL HANSEN OG SØN HOS OS

Går du også med drømmen om et ikonisk møbel fra en dansk designer? Vi forstår godt hvis du har forelsket dig i de mange smukke møbler som er produceret i samarbejde med Carl Hansen og Søn. Vi ved dog også at en investering i dansk design måske kræver lidt ekstra overvejelse og derfor står vi altid klar til at hjælpe dig. God service og rådgivning betyder meget hos os og vi ønsker derfor at give dig den bedste oplevelse. Du er derfor altid velkommen til at få rådgivning online eller i vores butik hvor du også har mulighed for at se det store udvalg af designmøbler. Vi leverer desuden direkte til døren ved køb over 1.500 kr.
Indkøbskurv