Royal Copenhagen

Her finder du vores udvalg af produkter fra Royal Copenhagen. Hvad end du er på udkig efter et nyt stel eller en smuk vase, så har Royal Copenhagen noget for enhver smag.


HISTORIEN OM ROYAL COPENHAGEN

Royal Copenhagen opstod da Holmegaards Glasværker og Den Kongelige Porcelainsfabrik fusionerede i 1985 og er grundlagt af den danske dronning Juliane Marie.
Vidste du at de tre bølger i Royal Copenhagens logo symboliserer Danmarks tre vandveje, nemlig Storebælt, Lillebælt og Øresund.

I 1987 fusionerede Royal Copenhagen med Bing & Grøndahl og i 2001 blev Holmegaard Glasværk solgt fra i forbindelse med den danske investeringsfond Axcels overtagelse af Royal Copenhagen.

EN PASSION FOR BLÅ SIDEN 1775


Royal Copenhagen er kendt for deres smukke og håndmalede stel men den koboltblå farve spiller en ligeså stor rolle. Blå symboliserer kærlighed og er både hemmelighedens men også troskabens farve. Det er den koboltblå farve som Royal Copenhagens malere er specialister i.

Royal Copenhagen fik i starten den blå farve fra Norge som gennem det 19. Århundrede stod for 70-80% af verdens produktion af kobolt.

Den blå farve anvendes til meget af Royal Copenhagens porcelæn, som f.eks. det klassiske musselmalede stel. Det tager 4 år at lære en blåmalers håndværk, så det må siges at kræve både koncentration og akkuratesse.
Selvom de smukke mønstre ser ens ud er det som en personlig håndskrift som kan genkendes af blåmaleren selv, men også kollegaer når værkerne ses overalt. Alle blåmalere sætter desuden sin signatur i bunden af hver porcelænsdel, så du i bunden af din Royal Copenhagen tallerken kan se hvem der har malet den.

Det musselmalede stel kan i Danmark betragtes som en del af vores kulturarv. Det musselmalede stel kan ses i mange hjem, lige fra et komplet stel til en enkelt kop.
I løbet af de mange år har Royal Copenhagen produceret mellem 1.500 - 2.000 forskellige slags kopper, skåle, tallerkner og kander.

DE FØRSTE STEL

Royal Copenhagens første stel var det musselmalede som blev til i 1775. Inspirationen til stellet kom fra østen og særligt fra de kinesiske mønstre.
Der findes mange forskellige historier om hvordan navnet “musselmalet” blev til. Der er mange der mener at navnet henviser til porcelænets riflede kanter, som minder en smule om en muslingeskal. Dette er dog ikke tilfældet da det i virkeligheden er inspireret af en krysantemum og en nordisk potentil.  

I løbet af årerne er det musselmalet stel og dets mønster blevet genfortolket og malet i nye former og farver som vi kender fra f.eks. Royal Copenhagen Mega Mussel, så det historiske stel bringer nyt liv, men med respekt for den historiske oprindelse.

I dag findes der både Royal Copenhagen krus med det smukke musselmalede mønster samt vaser, fade mm. Er du forelsket i det smukke porcelæn findes der også Royal Copenhagens hvid riflet stel.

I 1779 kom stellet Blå Blomst til live og var Royal Copenhagens andet mønster. Mønsteret var inspireret af en friskplukket sommerbuket og håndmalet i den blå signaturfarve. Stellet blev oprindeligt malet på to forskellige former stel: flettet og svejfet. Stellet er dog ikke længere i produktion.

KØB ROYAL COPENHAGEN HOS JACOBSEN PLUS

Køber du et Royal Copenhagen stel, får du et smukt stel som kan gå gennem generationer. Er du ligesom os helt forelsket i Royal Copenhagens mange kopper, kander, skåle og fade? For os er det vigtigt at du kan handle med ro i maven. Vi giver dig fri fragt på alle køb over 1.500,- og har du spørgsmål er du altid velkommen til at kontakte os, enten online eller til en snak i butikken. God service er vigtigt for os og på Trustpilot har vi en høj score.
Dyk ned i de mange flotte produkter fra Royal Copenhagen og bliv inspireret til at starte din egen samling af smuk historie eller måske endda udvide den. Måske vi har den Royal Copenhagen skål du så længe har ønsket dig.
Indkøbskurv