Ole Wanscher

Her på siden kan du se vores udvalg af møbler fra den danske designer Ole Wanscher, som var en af foregangsmændene i udviklingen og udbredelsen af dansk design i efterkrigstiden. Det gjorde han bl.a. gennem hans design af stole og borde, hvor specielt Colonial serien står som et af Ole Wanschers mest udbredte succeser. Inspirationen til hans kreationer kom bl.a. fra hans mange rejser rundt i verden, hvor han samlede elementer af design fra forskellige kulturer, og inkorporerede det i sine møbler. Herunder finder du vores udvalg af Ole Wanscher stole og skamler, som blev udviklet for og i samarbejde med Carl Hansen & Søn. Du kan selv finde dit næste møbel med det samme, eller læse endnu mere om Ole Wanscher og hans liv som en af Danmarks største designere nederst på siden.


HISTORIEN OM OLE WANSCHER – EN IKONISK FOREGANGSMAND


Ole Wanscher (1903-1985) blev født i København og var uddannet arkitekt og professor i bygningskunst, med speciale i møbelkunst. Navnet Ole Wanscher er forbundet med moderne dansk designs karakteristiske æstetik og funktionalitet.

Med en maler som mor, og en kunsthistoriker og kunstner som far, var vejen allerede tidligt banet for Ole Wanscher. Den kreative tilgang til livet blev hurtig en del af Ole Wanschers hverdag, og det var derfor også helt naturligt, at hans veje førte ham forbi Det Kongelige Danske Kunstakademi, hvor han studerede ved Kaare Klint, som han fra 1924-1927 også arbejde hos. Herefter gik Ole Wanscher sine egne veje, og startede sin egen tegnestue, hvor han havde fokus på møbeldesign. Ole Wanscher skabte nogle af sine smukkeste design gennem 1940'erne - 1960'erne, og har rejst gennem Egypten og Europa, hvor han studerede møbeldesign, som han senere skrev bøger om.

OLE WANSCHERS DESIGNS

Ole Wanschers var populær på baggrund af hans klassiske men samtidig også moderne designs. I 1958 skrev Politiken: "At eje en Wanscher stol er et dagligt eventyr, som vil fortsætte i flere hundrede år, for så længe holder den." Den dag i dag anerkendes hans moderne klassikere stadig for deres fine detaljer og hans store respekt for materialer.

Wanscher skabte sine mest kendte design i efterkrigstiden hvor filosofien om design til alle begyndte at opstå. I Danmark skabte nogle af designverdenens største navne funktionelle møbler til en overkommelig pris som den danske befolkning og deres små boliger elskede. Wanscher havde også interesse for industrielt fremstillede kvalitetsmøbler, og mange af hans værker var derfor også inspireret af dette.

De mange designs har givet mange hæderspriser som f.eks. Københavns Snedkerlaugs årlige designpris og guldmedaljen på La Triennale di Milano i 1960. Disse priser understreger anerkendelser af hans værker og desuden også Ole Wanschers gode omdømme ii Danmark og internationalt.

OLE WANSCHERS STOLE OG MØBLER

Hans mange rejser rundt omkring i verden, har sat sine tydelige præg i Ole Wanschers designs. På trods af, at han har kreeret mange forskellige møbler gennem sin karriere, er der dog få, som har opnået samme succes som hans Colonial serie. Den står som et fantastisk eksempel på den stil som kendetegner Ole Wanscher, nemlig det til tider uformelle, men altid smukke og raffinerede udtryk. Colonial stolen er fra 1949, og hører sig derfor til den tidligere del af Ole Wanschers karriere. Stabilitet og holdbarhed er kerneelementer i alle Ole Wanschers designs. Ud over de mange Ole Wanscher stole og møbler, skrev han som nævnt også bøger om møbeldesign, og han udgav bl.a. Møbelkunstens Historie i Oversigt (1941) og Møblets Æstetik (1985), som de største succeser herunder.

KØB OLE WANSCHER HOS OS

Er Ole Wanscher din favoritdesigner? Så forstår vi godt din kærlighed til hans smukke møbler. Hos Jacobsen Plus finder du et godt udvalg af møbler som f.eks. en Ole Wanscher stol som Colonial Chair. Du kan også finde en Ole Wanscher sofa og lænestol i vores sortiment. Når du handler hos os kan du gøre det med god ro i maven. Vi levere hurtigt, og vores høje Trustpilot score vidner om den gode service du får hos os. Du er altid velkommen i vores fysiske butik til et kig på vores produkter fra Ole Wanscher, ligesom du altid kan kontakte os med spørgsmål til produkterne eller til dit køb.
Indkøbskurv