Ole Wanscher

Her på siden kan du se vores udvalg af møbler fra den danske designer Ole Wanscher, som var en af foregangsmændene i udviklingen og udbredelsen af dansk design i efterkrigstiden. Det gjorde han bl.a. gennem hans design af stole og borde, hvor specielt Colonial serien står som et af Ole Wanschers mest udbredte succeser. Inspirationen til hans kreationer kom bl.a. fra hans mange rejser rundt i verden, hvor han samlede elementer af design fra forskellige kulturer, og inkorporerede det i sine møbler. Herunder finder du vores udvalg af Ole Wanscher stole og skamler, som blev udviklet for og i samarbejde med Carl Hansen & Søn. Du kan selv finde dit næste møbel med det samme, eller læse endnu mere om Ole Wanscher og hans liv som en af Danmarks største designere nederst på siden.

Historien om Ole Wanscher – En ikonisk foregangsmand

Ole Wanscher (1903-1985) blev født i København og var uddannet arkitekt og professor i bygningskunst, med speciale i møbelkunst. Med en maler som mor, og en kunsthistoriker og kunstner som far, var vejen allerede tidligt banet for Ole Wanscher. Den kreative tilgang til livet blev hurtig en del af Ole Wanschers hverdag, og det var derfor også helt naturligt, at hans veje førte ham forbi Det Kongelige Danske Kunstakademi, hvor han studerede ved Kaare Klint, som han fra 1924-1927 også arbejde hos. Herefter gik Ole Wanscher sine egne veje, og startede sin egen tegnestue, hvor han havde fokus på møbeldesign. Ole Wanscher skabte nogle af sine smukkeste design gennem 1940'erne - 1960'erne, og har rejst gennem Egypten og Europa, hvor han studerede møbeldesign, som han senere skrev bøger om.

Ole Wanschers stole og møbler


Hans mange rejser rundt omkring i verden, har sat sine tydelige præg i Ole Wanschers designs. På trods af, at han har kreeret mange forskellige møbler gennem sin karriere, er der dog få, som har opnået samme succes som hans Colonial serie. Den står som et fantastisk eksempel på den stil som kendetegner Ole Wanscher, nemlig det til tider uformelle, men altid smukke og raffinerede udtryk. Colonial stolen er fra 1949, og hører sig derfor til den tidligere del af Ole Wanschers karriere. Stabilitet og holdbarhed er kerneelementer i alle Ole Wanschers designs. Ud over de mange Ole Wanscher stole og møbler, skrev han som nævnt også bøger om møbeldesign, og han udgav bl.a. Møbelkunstens Historie i Oversigt (1941) og Møblets Æstetik (1985), som de største succeser herunder.

Indkøbskurv