Vilhelm Lauritzen

Gennem tiden har der været mange designere, som udsprang fra arkitektens verden. De kreative tanker var i gamle dage oftest nemmere at få ført ud i livet, hvis man gik vejen som arkitekt. Det var en mere sikker branche, og mange arkitekter forsøgte sig så sideløbende med en karriere som designer. Der var dog meget få, som formåede at opnå succes i begge brancher, og en af dem er Vilhelm Lauritzen. Ikke nok med at Vilhelm Lauritzen høstede stor anerkendelse for både hans arkitektur og hans designs, så var en af de få igennem tiden, der rent faktisk innoverede måden at hvorpå man tænkte design. Han var nemlig en af hjernerne bag den nymoderne funktionalistiske tilgang, der tænkte de praktiske elementer ind i designet, uden at gå på kompromis med de legende elementer, som er essensen af kreativitet. Gennem tiden har det resulteret i flere forskellige kreationer, men Vilhelm Lauritzen er især kendt for sine pendler og bordlamper, samt hans samarbejde med Louis Poulsen. Du kan se det store udvalg herunder med det samme, eller læse mere om Vilhelm Lauritzen nederst på siden.


VL Ringkrone 7 fra Louis Poulsen
Før DKK 34.195,00
Bestillingsvare
VL Ringkrone 5 fra Louis Poulsen
Før DKK 28.195,00
Bestillingsvare
Foyer sofa af Vilhelm Lauritzen
Før DKK 57.995,00
Bestillingsvare
Foyer lænestol af Vilhelm Lauritzen
Før DKK 44.995,00
Bestillingsvare
VL Ringkrone pendel fra Louis Poulsen
Før DKK 3.495,00
Bestillingsvare
VL Ringkrone 3 fra Louis Poulsen
Før DKK 21.995,00
Bestillingsvare
Foyer bænk af Vilhelm Lauritzen
Før DKK 35.995,00
Bestillingsvare
VL38 væglampe fra Louis Poulsen
Før DKK 3.250,00
Se varianter
VL38 bordlampe fra Louis Poulsen
Før DKK 4.495,00
Se varianter
VL Studio væg fra Louis Poulsen
Før DKK 3.350,00
Se varianter
Vega stol fra Carl Hansen & Søn
Før DKK 3.195,00
Se varianter
Vilhelm Lauritzen – Historien om funktionalisme

Vilhelm Lauritzen blev født i 1894, og har siden 1920’erne været med til at revolutionere dansk arkitektur og design. Han tænkte funktionalisme ind i sine kreationer, og lagde lige stor vægt på, at hans designs og bygninger skulle være lige dele flotte og funktionelle. Han har igennem tiden været arkitekten bag flere af Danmarks på den tids største arkitektoniske kreationer, og har bl.a. stået bag Kastrups første lufthavn, Radiohuset, Nørrebro teater og Dalles Varehus. Det var i forbindelse med disse projekter, at Vilhelm Lauritzen fik muligheden for at implementere nogle af hans kreative ideer i form af bl.a. hans lamper. Det er især hans lamper der på designfronten har levet videre i årevis, og gennem samarbejdet med Louis Poulsen, har han skabt nogle af de mest ikoniske pendler og bordlamper i Danmark nogensinde.

Vilhelm Lauritzen – Lamper med sjæl

Som sagt er det hovedsageligt Vilhelm Lauritzens lamper, der har høstet størst anerkendelse gennem tiden. Det at de stadig den dag i dag er nogle af de mest udbredte lamper fra en dansk designer, vidner i høj grad om hans evne til at skabe tidløse designs. Igennem alle Vilhelm Lauritzen lamper, kan man tydeligt se de fællestræk, der ligger til baggrund for hans designs. De har alle runde former, og de er behagelige og rolige i deres statur, hvilket gør dem ideelle til at skabe ro omkring sig, når man bruger dem i sit hjem. Her i vores tid bliver der lagt mere og mere vægt på de naturlige, minimalistiske og rolige elementer i boligindretningen, og her passer Vilhelm Lauritzens lamper som fod i hose. Du kan se alle de fantastiske lamper herover, og tøv endelig ikke med at tage fat i vores eksperter, hvis du har nogen spørgsmål til denne fantastiske designer.
Indkøbskurv