Kay Bojesen

I 1886 blev en af de mest velkendte danske designere nogensinde født. Navnet var Kay Bojesen, og efter at have færdiggjort sin uddannelse, først i købmandslære og dernæst hos sølvsmed Georg Jensen, begyndte den detaljeorienterede Kay Bojesen at kreere de første af sine værker. I starten var hans fokus på hans egenskaber inden for sølv, og hans sølvbestik fra 1938, i dag kendt som Grand Prix bestikket, er det bedste eksempel på dette. Herefter begyndte han dog i højere grad at koncentrere sig om arbejdet med træ, og specielt Kay Bojesen aber og Kay Bojesen fugle opnåede enorm succes. Det gælder både hans turtelduer og sangfugle, men hans senere kreationer, som eksempelvis flodhesten og Kay Bojesen elefanten, er i høj grad også et lysende bevis for hans evner inden for design. I dag findes der i de fleste danske hjem minimum en af de mange figurer, og et dansk hjem er efterhånden ikke fuldendt, før Kay Bojesen aben ser med fra skænken.

I dag bliver alle produkterne produceret af det velkendte firma Rosendahl, så du kan være sikker på kvaliteten er i absolut topklasse. Herunder har vi samlet alle de mest ikoniske træfigurer fra Kay Bojesen, og du vil kunne finde flere varianter, samt ekstra tilbehør. Hvis du kunne tænke dig at læse mere om Kay Bojesen, så har du mulighed for netop dette nederst på siden. Ellers er det bare med at komme i gang med at tjekke udvalget ud med det samme, og finde din næste træfigur i dag.


Læs mere om Kay Bojesen her


Kay Bojesen er nok én af Danmarks mest kendte og elskede designere. Han nåede i sit aktive liv at skabe et hav af træfigurer og kreationer, som er blevet tidløse klassikere. Kay Bojesen er uden tvivl mest kendt for, at give liv til et stort udvalg af træfigurer, men har også skabt tekander, smykker og sølvtøj - som han også har vundet priser for. Kay Bojesen var oprindeligt uddannet sølvsmed, og havde stået i lære hos en anden verdenskendt kreatør, nemlig Georg Jensen. Kay Bojesen blev, blandt de første kunsthåndværkere herhjemme, meget optaget af funktionalisme og var meget engageret i bevægelsens indtog i Danmark. MEN hvordan ender en sølvsmed og funktionalist som legetøjsdesigner?

Kaj Bojesen produkterne


Startskuddet for Bojesens legende univers lød i 1919, hvor Kay Bojesen blev gift og kort efter fik sønnen Otte. Med sin egen lykkelige barndom i frisk erindring, begyndte Bojesen at skabe træfigurer til sin søn, præcist som sin egen far havde gjort til ham. I lighed med sin egen far, forlæggeren Ernst Bojesen, ønskede Bojesen at skabe figurer, som indbød til fantasifuld leg. Kay Bojesen var gennem hele sit arbejdsliv kendt for sin humoriske sans, som også er et gennemgående tema i de mange legetøjsproduktioner. Kay Bojesen var enormt produktiv i sit arbejdsliv og har skabt mere end 2000 kreationer. Du kan dog ikke finde alle 2000 her på siden, men du kan forelske dig i nogle af de kreative højdepunkter - som Aben, Elefanten, Garderen og Gravhunden. Alle hans fantastiske designs, bliver i dag produceret af Rosendahl, som også er kendt for bl.a. at producere sin Grand Cru serie, samt for også at have overtaget produktionen af flere Arne Jacobsen produkter. Kig det lækre udvalg herover igennem med det samme, og tøv endelig ikke med at kontakte os, hvis du skulle have nogen spørgsmål.
Indkøbskurv