Poul Kjærholm

Her finder du vores udvalg af Poul Kjærholm møbler som udmærker sig ved deres tidløse design. Man forstår godt at hans møbler oftest omtales som minimalistiske mesterværker. Se alle de smukke og eksklusive møbler herunder eller læs mere om Poul Kjærholm nederst på siden.


POUL KJÆRHOMS HISTORIE

Poul Kjærholm er en dansk designer, som er født i  Øster Vrå i nordjylland. Han er særligt kendt for stolen PK22 som blev tegnet i 1956. Poul Kjærholms designs er udstillet på flere museer rundt omkring i verden og hans møbler er også at finde på “Museum of Modern Art” i New York og på V&A Museet i London.

Han gik på Kunsthåndværkerskolen i København og med en baggrund inden for bygningskonstruktion havde han en særlig forkærlighed for konstruktionsmaterialet stål. Poul Kjærholm så et stort potentiale i stålet og så det som værende ligeså “ædelt” som mange af de andre materialer som var populære i denne tid.

Forkærligheden for konstruktionsmaterialer og en logisk tilgang til møbeldesign blev kendetegnet for Poul Kjærholms designs, og også under hans tid hos Fritz Hansen. Her designede han flere prototyper som fik opmærksomhed på grund af hans materialevalg som var en kombination af stål og andre kendte materialer som læder. Poul Kjærholms tid hos Fritz Hansen varede et års tid hvor et nyt samarbejde blev stablet på benene, med møbelfabrikanten Ejvind Kold Christensen. Samarbejdet mellem dem varede indtil 1980, som var året hvor Poul Kjærholm døde.
Få år senere overtog Fritz Hansen alt produktion og salg af “Kjærholm Kollektionen”. Kollektionen omfatter mange af de designs som Poul Kjærholm designede fra 1951-1967.

Mens alle de store og anerkendte møbeldesignere i Danmark designede møbler i træ, skilte Poul Kjærholm sig ud fra mængden, på trods af hans baggrund som møbelsnedker. Men da samarbejdet med Kold Christensen begyndte blev træet skiftet ud med stål, og starten på de ikoniske møbler var i gang.

PK22


PK22-stolen er et ikonisk design, som de fleste danskere kender. Loungestolen er en videreudvikling af Poul Kjærholms afgangsprojekt fra da han studerede på Kunsthåndværkerskolen i 1952. Projektet hed i begyndelsen PK25, men da der var detaljer som efterfølgende kunne forbedres fik loungestolen sit nye navn. PK22 blev tegnet i 1956 og inspirationen stammer fra Mies van der Rohes Barcelona-stol.

Når PK22 stolen kaldes for et minimalistisk mesterværk skyldes det at designet vandt en guldmedalje første gang den blev præsenteret i 1957, på Triennalen i Milano.

I vores sortiment af Poul Kjærholm møbler kan du finde flere forskellige slags møbler fra den dygtige designer. Vi forhandler Poul Kjærholm stole, borde, spiseborde og sofaer så du kan finde dit yndlings møbel fra den dygtige designer.

KØB DINE POUL KJÆRHOLM MØBLER HOS OS


Poul Kjærholm har designet nogle ikoniske møbler af utrolig høj kvalitet, så hvad end du har forelsket dig i en Poul Kjærholm stol eller et Poul Kjærholm spisebord, så ved vi at sådan et køb kræver den rette mavefornemmelse. Det er derfor vigtigt for os at du kan handle med sikkerhed og tillid på vores webshop og i butikken. Vi har en høj score på trustpilot og du får desuden gratis fragt på alle køb over 1.500 kr. God service er vigtigt for os, og du er derfor altid velkommen til at besøge os i butikken hvis du ønsker at se nærmere på nogle af de mange smukke Poul Kjærholm møbler. Du er naturligvis også velkommen til at kontakte os her, hvis du ønsker råd og vejledning.
Indkøbskurv