Erik Jørgensen

Erik Jørgensen var ingen Hr. hvem-som-helst inden for dansk design. Tværtimod var han kendt som én af de førende på sit felt. Erik Jørgensen var uddannet sadelmager og møbelpolstrer og grundlagde sit eget værksted i Svendborg i 1954. Erik Jørgensen gik aldrig på kompromis med kvaliteten af sit arbejde, uanset om det var en polstringsopgave for en lokal kunde, eller for en af tidens største som Hans J. Wegner.


Erik Jørgensens evner

Hans J. Wegner henvendte sig til Erik Jørgensen med en meget særlig opgave i 1988. Wegner havde et problem med sin Ox Chair, som han havde designet 18 år tidligere. For denne unikke stol var særligt svær at polstrer, og krævede mere end gennemsnitlig kunnen for at lykkedes. Og denne ekstraordinære kompetence havde Erik Jørgensen i sit værksted i Svendborg. Derfor gik Wegner til Erik Jørgensen med denne opgave, som Jørgensen løste så godt at Wegner i 1989 kunne lancere Oxchair - 19 år efter dens egentlige fødsel.

Erik Jørgensens evne var dog langt fra begrænset til at løse komplicerede opgaver for andre. Han var selv en fremragende designer og lancerede sine egne møbler løbende. Blandt dem findes især en række visionære og populære sofaer som EJ 50, Delfi og Toward, som alle findes i vores store udvalg af Erik Jørgensen møbler. Erik Jørgensen var også manden som sammen med Poul M. Volther satte Corona stolen i produktion, efter at de to havde mødt hinanden til en møbelmesse i 1960'erne. Også denne ikoniske stol findes i udvalget her på shoppen.

Erik Jørgensen døde i 1998 og siden har den anerkendte virksomhed været drevet af Erik Jørgensens to sønner Ole og Niels Jørgensen.

KENDTE VÆRKER FRA ERIK JØRGENSEN MØBELFABRIK


Hos os finder du alt fra de kendte Erik Jørgensen sofaer til en komfortabel og ikonisk Erik Jørgensen stol. Blandt de mest kendte designs findes Erik Jørgen sofa 220, der blev skabt tilbage i 1970, og dermed har rundet 50 års jubilæum. EJ 220 brød datidens typiske design, og var især kendetegnet af de pompøse former og organiske linjer. Den blev hurtigt begyndelsen på en ny stilart indenfor dansk sofa design, og er i dag en arketype for en klassisk sofa.

På siden finder du også Erik Jørgensen sofa 315, der ligeledes er blandt de ikoniske sofa designs. Den populære EJ 315 sofa med de 180 knapper, er designet med kærlighed til både håndværk og detaljer. Den kan vælges både som 2, 2,5 og 3 personers sofa i forskellige farver af møbelstof eller lædergrupper.

Erik jørgensen Delphi blev tegnet af den schweiziske designer Hannes Wettstein, og selvom kun 14 år er gået siden, har den allerede opnået status som en sand klassiker i kraft af den høje kvalitet og ikoniske form. Delphi kommer i tre størrelser, der gør at den kan bruges i alt fra den lille lejlighed til den store stue. Med det elegante og minimalistisk udtryk, vil den passe godt ind i mange indretninger, hvilket er medvirkende til den store popularitet.

Udover de ikoniske sofaer finder du også Erik Jørgensen lænestol, heriblandt Queen og Ox Chair, der begge er designet af Hans J. Wegner.

Med en Erik Jørgensen lounge stol eller sofa er du sikret et møbel, der vil bringe ikonisk design ind i din indretning og give dig den optimale komfort.

Indkøbskurv