Erik Jørgensen

Erik Jørgensen var ingen Hr. hvem-som-helst inden for dansk design. Tværtimod var han kendt som én af de førende på sit felt. Erik Jørgensen var uddannet sadelmager og møbelpolstrer og grundlagde sit eget værksted i Svendborg i 1954. Erik Jørgensen gik aldrig på kompromis med kvaliteten af sit arbejde, uanset om det var en polstringsopgave for en lokal kunde, eller for en af tidens største som Wegner.

Erik Jørgensens evner

Netop Hans J. Wegner henvendte sig til Erik Jørgensen med en meget særlig opgave i 1988. Wegner havde et problem med sin Oxchair, som han havde designet 18 år tidligere. For denne unikke stol var særligt svær at polstrer, og krævede mere end gennemsnitlig kunnen for at lykkedes. Og denne ekstraordinære kompetence havde Erik Jørgensen i sit værksted i Svendborg. Derfor gik Wegner til Erik Jørgensen med denne opgave, som Jørgensen løste så godt at Wegner i 1989 kunne lancere Oxchair - 19 år efter dens egentlige fødsel.

Erik Jørgensen var en fremragende designer

Erik Jørgensens evne var dog langt fra begrænset til at løse komplicerede opgaver for andre. Han var selv en fremragende designer og lancerede sine egne møbler løbende. Blandt dem findes især en række visionære og populære sofaer som EJ 50, Delfi og Toward, som alle findes i vores store udvalg fra Erik Jørgensen. Erik Jørgensen var også manden som sammen med Poul M. Volther satte Corona stolen i produktion, efter at de to havde mødt hinanden til en møbelmesse i 1960'erne.  Også denne ikoniske stol findes i udvalget her på shoppen. Erik Jørgensen døde i 1998 og siden har den anerkendte virksomhed været drevet af Erik Jørgensens to sønner Ole og Niels Jørgensen.

Indkøbskurv