Poul Henningsen

Poul Henningsen er den mest betydningsfulde belysningsdesigner for Louis Poulsen. Hans ideer ligger grund til hele firmaets belysningsfilosofi. Poul Henningsen havde en kulturpersonlighed, der foruden lys bredte sig ud over revy, satire og samfundskritik. Fra Poul Henningsen finder du den ikoniske PH lampe i glas og Koglen, som er nogle af PH's mest kendte kreationer. Poul Henningsen lamper vil passe smukt i alle indretninger og hjem. Poul Henningsens arbejde indenfor belysningsteori, praktiserede stadig i dag i Louis Poulsen Lighting.
Se udvalget herunder og læs mere om PH nederst på siden.


Poul Henningsen – Kulturradikal samfundskritiker med sans for funktionalistisk design

Poul Henningsen, bedre kendt som PH, var på sin tid en af landets absolut mest kendte skikkelser. Han havde en finger på alt hvad der rørte sig, hvad end de hed sig som samfundskritisk novelle og digtskribent, kulturradikal foregangsmand, eller som designer i særklasse. Hans kreative evner kommer helt sikkert fra hans biologiske far Carl Ewald, som selv var en anerkendt forfatter. Det var dog ikke Carl der var med til at opdrage Poul Henningsen. Han blev født i 1894, som officiel søn af Mads og Agnes Henningsen. Han var dog resultatet af en affære mellem Agnes og Carl. Moderen og Poul Henningsen boede i en kort periode faktisk hos Carl Ewald, som selv havde kone og børn, men det tog ikke lang tid før Agnes og Poul Henningsen flyttede ind hos Agnes nye mand Simon Koch.

STARTEN PÅ POUL HENNINGSENS KARRIERE


PH tog sin realeksamen i 1910 og stod i murerlære. Bagefter fulgte en årrække på Det tekniske selskabs skole, hvor han undervejs tilbragte tre semestre på Polyteknisk Læreanstalt. Ved siden af sine studier brugte han en stor del af sin tid på at male, og alle disse håndværksmæssige erfaringer gjorde, at han ligesom mange andre store arkitekter på denne tid, ikke havde uddannet sig på en reel arkitektskole. I 1919 åbnede PH så sin egen tegnestue, og herefter tog det ikke mange år før hans samarbejde med Louis Poulsen begyndte. Poul Henningsen lamper er designet med udgangspunkt i belysningsteori, hvad angår blænding, farvegengivelse, skygger og strukturer sammenholdt med menneskers behov for lys i dagligdagen. Derfor er en PH lampe også en garanti for funktionelt lys, der vil leve op til dit behov.


PH LAMPERNE FRA LOUIS POULSEN


Poul Henningsens samarbejde med Louis Poulsen begyndte i 1925, og fortsatte faktisk resten af hans liv. Det var for Louis Poulsen at Poul Henningsen kreerede sine største succeser. Herunder er det svært at vælge nogle få, for stort set alt hvad PH designede resten af sine dage, blev klassikere som stadig bliver mere og mere populær år for år i dag. En af de første designs samarbejdet resulterede i, er de 3 skærmede bordlamper, som du i dag finder i et hav af hjem verden over. Derudover er Artichoke lampen, bedre kendt som PH Koglen, også et af dansk designs største milepæle nogensinde. Poul Henningsen formåede at tænke funktionaliteten ind i sine design, men uden nogensinde at gå på kompromis med den stilistiske særklasse og elitære standard, som Poul Henningsen repræsenterede gennem hele sin karriere. Du kan se de mange flotte PH lamper herover, og læse mere om de forskellige designs under de enkelte produkter.

I løbet af årene er der kommet et hav af smukke PH lamper fra Poul Henningsens hænder. Vi tilbyder både PH bordlampe, der smukt vil oplyse stuen, PH gulvlampe, der kan bringe lys i hjemmets hjørner og loftslamper i mange smukke modeller. Nogle af de mest populære er blandt andet PH 3/2 bordlampen, samt PH 2/1 lampen. Disse to PH bordlamper er i dag at finde i mange danske hjem, og det forstår man godt. Disse to lamper er med sin elegante form og sublime design lavet til at passe ind i ethvert nordisk minimalistisk hjem. De giver en klasse til indretningen, der er svær at matche, og det samme er gældende for PH pendlerne 5 og 3 ½, hvis du er mere til en pendel der kan hænge fra loftet. Uanset hvilken PH lampe du leder efter, så kan du helt sikkert finde den i udvalget herover. Om det er en elegant PH skrivebordslampe, en smuk pendel eller ikonisk PH gulvlampe, er du sikret tidløst design, der altid kan følge med dig.  


KØB DINE PH LAMPER HOS JACOBSEN PLUS


Når du skal købe PH lamper er det vigtigt at du kan købe dem med ro i maven. Derfor prøver vi hos Jacobsen Plus at give dig de bedste rammer for at købe en Poul Henningsen lampe. Det er også derfor du bl.a. får gratis fragt på alle køb over 1500. Vi har næsten fuld hus på vores TrustPilot anmeldelser, og desuden er du altid velkommen til at kontakte os med spørgsmål til PH lamper eller til dit køb. Du kan kontakte os her, og så kan vi i fællesskab sørge for at vi finder det helt rigtige til dig.
Indkøbskurv