Piet Hein

Få mennesker har igennem Danmarkshistorien formået at bevæge danskerne inden for flere forskellige felter. En af dem, som var anerkendt hos de fleste inden for mange forskellige emner, var Piet Hein. Piet Hein var en af de største inden for både matematik, digtning, innovation og design, og hans kreative evner inden for alle disse felter, gjorde ham til en af de mest elskede designere, vi har haft i Danmark. Ind i hans designs bragte han sine præcise og velovervejede kvaliteter fra matematikken, sine kreative evner som opfinder og sine stilistiske, originale og kunstneriske evner fra sine fortællinger og digte. Alt dette kom til udtryk i hans designs, og vi har herunder samlet et stort udvalg af Piet Hein lamper og møbler, som du kan få glæde af. Find inspiration herunder med det samme, eller læs mere om den ikoniske multitænker nederst på siden.


Piet Hein – Et talent og en multitænker indenfor mange felter

Piet Hein blev født i 1905. For nogle blev han kendt som lyriker. For andre som matematiker, og for nogle som arkitekt. Uanset hvem man spurgte, havde de en ting til fælles. Folk var enige om at han var den bedste inden for netop det felt. Han mestrede det hele, og det skyldtes i høj grad nok hans opvækst. Piet Hein voksede nemlig op i en meget veluddannet familie, hvor både kunstnere og videnskabsmænd færdes. Hans grandkusine var Karen Blixen, og bl.a. Niels Bohr færdedes meget i hjemmet. Derfor var det på mange måder også naturligt, at han tog sin studentereksamen i matematik på Metropolitanskolen. Efterfølgende tog Piet Hein til Stockholm, for at læse på den kongelige svenske kunsthøjskole. Han færdiggjorde dog aldrig sin uddannelse her, og valgte i stedet at flytte tilbage til København og læse teoretisk fysik. Denne uddannelse formåede han heller ikke at afslutte, men de manglende diplomer og beviser, satte ikke en stopper for Piet Heins kreativitet.

Piet Hein - Kunstnerisk design med matematisk præcision


Her på siden beskæftiger vi os selvfølgeligt mest med de innovative kreationer, som Piet Hein gennem tiden har lavet på lampe og møbelfronten, og det er ikke blevet til så lidt. På møbelfronten er det hovedsageligt hans borde, der produceres i samarbejde med Fritz Hansen, som har opnået størst succes. Her inkorporerer han i høj grad sine matematiske evner, og sin evner inden for former og kanter, i sine designs. Meget få af Piet Heins borde har skarpe kanter, og de bløde afrundinger, samt hans brug af stål ben er kendetegnet for hans borddesigns. Derimod ser man tydeligere hans sjælfulde, åndelige og underfundige kreativitet komme til udtryk i hans lampedesigns. Dem har vi også et kæmpe udvalg af her på siden, så kig blot de mange formidable og ikoniske designs igennem herover, fra en af Danmarks mest ikoniske personligheder.
Indkøbskurv