Louis Poulsen

Her kan du gå på opdagelse i vores store udvalg af Louis Poulsen lamper til alle dele af hjemmet. Louis Poulsen udmærker sig på lampernes gennemførte designs samt deres kompromisløse tilgang til funktionalitet og kvalitet. Louis Poulsen Lightning, som virksomheden bag de verdenskendte PH lamper hedder i dag, har en historie som går langt over 100 år tilbage.  Selvom Louis Poulsen startede i det små, så er Louis Poulsen Lightning i dag en international belysningsproducent, som har et skabt et hav af ikoniske belysningsløsninger både indendørs - og udendørs, og høstet berømmelse herfor i både indland og udland. Her på siden finder du et kæmpe sortiment af de populære Louis Poulsen lamper, så du kan få netop den Louis Poulsen lampe, som passer ind i dit hjem.


Historien bag Louis Poulsen

Louis Poulsen så dagens lys i 1874 og blev grundlagt af Ludvig R. Poulsen. Dengang beskæftigede virksomheden sig med import af vin og hed oprindelig Kjøbenhavns direkte Vin-Import-Kompagni. I 1896 ansætter Ludvig R. Poulsen sin nevø, Louis Poulsen i virksomheden og han efterfulgte sin onkel på direktørposten da denne døde i 1906. Louis Poulsen drev selv virksomheden frem til 1911 hvor Sophus Kaastrup-Olsen bliver partner i virksomheden, der på samme tidspunkt skifter navn til Louis Poulsen & Co. De to partnere driver virksomheden sammen frem til 1917 hvor Sophus Kaastrup-Olsen køber Louis Poulsen ud af virksomheden. Det er i disse år begyndt at tage fart for virksomheden og i 1918 omsætter virksomheden for 5 millioner og i 1933 åbner Nyhavn virksomheden en afdeling i Aarhus.

Louis Poulsen og PH

Louis Poulsens største succes er uden sammenligning PH lamperne, som blev tegnet af Poul Henningsen fra slutningen af 1910'erne og frem. Især PH 5, som er skabt i metal, er ikonisk i rækken af disse designstjerne. Disse lamper opnåede hurtigt anerkendelse i ind- og udland og er i dag synonym med Louis Poulsen.

Filosofien bag Louis Poulsen

Louis Poulsen Lightning er kendt for at arbejde sammen med fremragende arkitekter og designere som PH og mange flere. Louis Poulsens filosofi omkring deres produktudvikling er den samme i dag, som i tiden med PH. Deres produkt filosofi har virksomheden indfanget med ordene:  funktion, komfort og atmosfære. Og det er tydeligt at vægtningen af netop disse tre karakteristika er gennemgående for Louis Poulsens omfattende produktion.
Indkøbskurv