Nanna Ditzel

Når det kommer til danske kvinder i designverden, er der ingen over Nanna Ditzel. Hun har i årtier fortryllet det danske, skandinaviske og globale marked, med et hav af formidable postmoderne møbeldesigns. På trods af at kreativiteten flød i hendes årer, formåede hun stadig at skabe møbler, der var lige så funktionelle, som de var visuelt vidunderlige. Det har høstet et utal af priser og hæder af sig, og når man ser på nedenstående udvalg, forstår man udmærket hvorfor. Her på JacobsenPlus kan du blandt andet finde en Nanna Ditzel stol fra Trinidad serien, der nok er hendes mest udbredte og genkendelige serie. Du kan se alle produkterne herunder nu, eller læse mere om Nanna Ditzel nederst på siden, hvor du kan hører mere om historien bag denne fantastiske designer.

Historien om Nanna Ditzel

Nanna Ditzel (1923-2005) Danmarks måske mest anerkendte kvinde inden for dansk design.  Hun var aktiv gennem hele sit liv, og i en alder af 70 år var hun stadig frontfigur i fornyelsen af dansk design i 90'erne. Ditzel mente at møbler skulle glæde mennesket lige så meget som det skulle klæde rummet.
Nanna Ditzel modtog talrige priser heriblandt i 1990 guldmedaljen i den Internationale Møbelkonkurrence, Japan for Bænk for To og Danmarks højeste designanerkendelse ID-prisen i 1995 for Trinidad. I 1996 blev hun udnævnt til Honourable Royal Designer ved Royal Society of Arts i London og i 1998 fik hun tildelt Kulturministeriets livslange arbejdslegat.

Nanna Ditzels stole


Den største grund til powerkvinden Nanna Ditzels enorme succes, er hendes evne til at designe møbler, som visuelt er en fryd for øjet, samtidig med at komforten er helt i top. Det har resulteret i et hav af anerkendelse, og i samarbejde med Fredericia Furniture, blev Trinidad stolen kreeret. Denne stol modtog blandt andet ID-prisen i 1995, hvilket er den størst mulige anerkendelse for en dansk designer. Stolen har med sin gennembrudte finer, skabt et spil mellem lys og skygge, der er faldet i god smag, specielt på det danske marked. Derudover kan du også finde Trissen fra 1963, der passer perfekt ind i nutidens nordiske og minimalistiske stil, med sine runde og bløde former. Har du spørgsmål så tøv ikke med at tage fat i vores eksperter.

Indkøbskurv