Nanna Ditzel

Når det kommer til danske kvinder i designverden, er der ingen over Nanna Ditzel. Hun har i årtier fortryllet det danske, skandinaviske og globale marked, med et hav af formidable postmoderne møbeldesigns. Du kan se alle produkterne herunder nu, eller læse mere om Nanna Ditzel nederst på siden, hvor du kan hører mere om historien bag denne fantastiske designer.


HISTORIEN OM NANNA DITZEL

Nanna Ditzel (1923-2005) Danmarks måske mest anerkendte kvinde inden for dansk design.
På trods af at kreativiteten flød i hendes årer, formåede hun stadig at skabe møbler, der var lige så funktionelle, som de var visuelt vidunderlige. Det har høstet et utal af priser og hæder af sig, og når man ser på nedenstående udvalg, forstår man udmærket hvorfor. Her på JacobsenPlus kan du blandt andet finde Nanna Ditzels Trinidad stol, der nok er hendes mest udbredte og genkendelige serie.

Nanna Ditzel var udlært møbelsnedker og blev uddannet møbelarkitekt fra Kunsthåndværkerskolen i 1946. Under studiet mødte Nanna sin kommende mand og i 1946 giftede Nanna og Jørgen Ditzel sig. Samme år stiftede de deres egen tegnestue, hvor de frem til 1961, hvor Jørgen døde, designede de sammen smykker, tekstiler og møbler.
Hun var aktiv gennem hele sit liv, og i en alder af 70 år var hun stadig frontfigur i fornyelsen af dansk design i 90'erne. Ditzel mente at møbler skulle glæde mennesket lige så meget som det skulle klæde rummet.
Nanna Ditzel modtog talrige priser heriblandt i 1990 guldmedaljen i den Internationale Møbelkonkurrence, Japan for Bænk for To og Danmarks højeste designanerkendelse ID-prisen i 1995 for Trinidad. I 1996 blev hun udnævnt til Honourable Royal Designer ved Royal Society of Arts i London og i 1998 fik hun tildelt Kulturministeriets livslange arbejdslegat.

NANNA DITZELS STOLE

Den største grund til powerkvinden Nanna Ditzels enorme succes, er hendes evne til at designe møbler, som visuelt er en fryd for øjet, samtidig med at komforten er helt i top. Det har resulteret i et hav af anerkendelse, og i samarbejde med Fredericia Furniture, blev Trinidad stolen kreeret. Denne stol modtog blandt andet ID-prisen i 1995, hvilket er den størst mulige anerkendelse for en dansk designer. Stolen har med sin gennembrudte finer, skabt et spil mellem lys og skygge, der er faldet i god smag, specielt på det danske marked. Derudover kan du også finde Trissen fra 1963, der passer perfekt ind i nutidens nordiske og minimalistiske stil, med sine runde og bløde former. Har du spørgsmål så tøv ikke med at tage fat i vores eksperter.

NANNA DITZEL HØJSTOL

En højstol i lækkert dansk design? Så se denne Nanna Ditzel højstol fra Carl Hansen og Søn.
Den smukke højstol er tegnet af Nanna & Jørgen Ditzel i 1954 og laves i lakeret bøgetræ med rem i cognacfarvet kernelæder. Der medfølger 3 plader i rustfrit stål, der kan bruges til navnegravering. Stolen fodstøtte kan justeres i 3 højder.

NANNA DITZEL LÆNESTOL

Er du på udkig efter en Nanna Ditzel lænestol, er Ditzel Lounge Chair i lammeskind måske stolen for dig. Stolen blev lanceret d. 1. Oktober 2020 og fås her hos Jacobsen Plus. Denne lænestol fra Nanna Ditzel er en ny version i fuldt polstret blødt lammeskind med ben i valnød eller egetræ.

Nanna Ditzel tegnede stolen i 1953 sammen med sin mand Jørgen Ditzel. Stolen er i dag et moderne bud på den traditionelle lænestol hvor bløde former og indbydende look gør den oplagt som siddeplads og æstetisk smukt pausested i hjemmet.

KØB NANNA DITZEL HOS JACOBSEN PLUS

Drømmer du om et møbel fra Nanna Ditzel? Lige meget hvilket møbel du er blevet vild med, ved vi at en investering i dansk design kræver lidt ekstra overvejelse og vejledning. God service og rådgivning er vigtigt for os her hos Jacobsen Plus. Derfor ønsker vi at give dig den bedste oplevelse når du handler hos os. Du er derfor altid velkommen til at få rådgivning online eller i vores butik hvor du også har mulighed for at se det store udvalg af designmøbler som f.eks. En Nanna Ditzel stol. Vi leverer gratis dine møbler direkte til døren ved køb over 1.500 kr. Se også vores score på Trustpilot, hvor mange tilfredse kunder har anmeldt os.
Indkøbskurv