Flos

Flos er en italiensk virksomhed som producerer designerlamper. I dag har Flos hovedsæde i Bovezzo, Italien. Flos producerer mange forskellige gulvlamper, pendler, væglamper og bordlamper til private hjem samt erhverv. Se de smukke ikoniske design lamper fra Flos nedenfor, og forelsk dig i den ekstravagante Flos 2097 lysekrone, den stilrene Flos 265 væglampe eller ikonerne Arco eller Taraxacum. Vi har samlet et stort udvalg af Flos lamper, der med sine mange forskellige udtryk, hver især er helt unikke.

Har du spørgsmål?
Tlf: 75 64 87 22 / E-mail: info@jacobsenplus.dk


OM FLOS

Flos er en italiensk lampe fabrik, der startede sin historie tilbage i 1960 med en lys ide. Dino Gavina havde allerede fremstillet møbler i det lille Eisenkeil-produktionsanlæg sammen med kendte designere som brødrene Achille og Pier Giacomo Castiglioni, samt Afra og Tobia Scarpa. I starten af 1960’erne blev Dino dog overbevist om, at det var på tide at gå igang med også at designe lamper. Scarpa-duoen og Castiglioni brødrene gik i gang med at designe lamper ved hjælp af samme teknologi, der blev brugt til Cocoon lampen. De designede lamper som Fantasma og Taraxacum, der hurtigt blev startskuddet til en lang række af overraskende og smukke lamper.

Flos, der på latin betyder blomst, blev grundlagt i 1962 af Cesare Cassina og Dino Gavina i Merano, Italien. Sergio Gandini tiltrådte i 1963 som leder af Flos og samme år flyttede Flos hovedkontor til et industriområde i byen Brescia. Her fik virksomheden skabt et gunstigt miljø for designere, der medførte skabelsen af en masse kendte og ikoniske Flos lamper. Det handlede om at skabe lamper i en virksomhed, hvor den tekniske side og den kreative fantasi ikke skulle være i modstrid med hinanden.

Gennem 1970’erne og 80’erne blev Flos udvidet med flere afdelinger og nye faciliteter i udlandet - Populariteten og udviklingen tog hurtigt fart rundt omkring i verden. I dag er det Sergio Gardinis søn, Piero Gardini, der er direktør for Flos.

Der er gennem tiden skabt mange ikoniske Flos lamper, men der kommer også løbende nye lamper til. Uanset om dit behov er en skulpturel Flos bordlampe eller en elegant Flos pendel, fremstiller den italienske lampe fabrik alle typer lamper, så der er noget til ethvert behov.

FLOS LAMPER


Som en ikonisk Flos Lampe kan nævnes Flos Glo Ball, der er en lampe serie designet af Jasper Morrison. Den tidløse Flos Glo Ball blev tegnet tilbage i 1998, og er en tidløs serie af lamper, der både byder på pendler, bord-, gulv-, og væglamper. Med denne Flos lampe får du en sand lampeklassisker, der er fremstillet af et beklædt mundblæst opalglas med en ætset overflade. Uanset om du vælger den som Flos gulvlampe, bordlampe eller pendel vil du desuden opleve optimal lys spredning, der smukt vil oplyse dit rum.

Flos Arco er også en af de helt store ikoner. Den smukke buelampe er en af de meste kendte lampe designs fra Flos og er designet af Castiglioni brødrene helt tilbage fra virksomhedens begyndelse i 1962. Arco buelampen har inspiration i gadelampernes store belysnings radius, som brødrene ønskede at udnytte i indendørs lamper. På siden finder du også den spektakuler Flos Taraxacum, der blev designet af Achille Castiglioni i 1988. Flos Taraxacum fås både som pendel og væglampe og vil med garanti tiltrække sig mange nysgerrige blikke.

På siden finder du også den fine bordlampe, Flos Snoopy, der er lavet med en hvid base i Carrara marmor med metalskærm, der kan vælges i flere farver.

KØB DIN FLOS LAMPE HOS OS


Uanset om du er på jagt efter en luksuriøs Flos lysekrone, en elegant Flos væglampe eller en helt tredje type lampe fra den italienske lampefabrik, finder du hos os et stort udvalg - både af de helt store ikoner og nye klassikere.

Flos 265 er en væglampe, der oplagt i kontoret såvel som i køkkenet, hvor det stilrene design vil passe godt ind i alle boliger. Du finder også Flos 2097 - en helt ekstraordinær lysekrone, der vil være det ultimative blikfang i den store hall eller over spisebordet. Måske er du mere til designikonet Miss Sissi bordlampe, der er skabt af den kendte franske designer Philippe Starck. Med sit hvide og simple design er den god i den minimalistisk indretning, mens Beside Gun bordlampen fra Flos, med 18 karat guldbelægning er til dig der vil have en lampe, der er alt andet end minimalistisk.

Uanset hvilken Flos lampe der er din favorit, har vi samlet et stort udvalg, så du kan finde det bedste match til din bolig, indretning og personlige smag.
Indkøbskurv