Arne Jacobsen

Herunder finder du det store udvalg af møbler designet af Arne Jacobsen. I vores omfattende udvalg af Arne Jacobsens møbeldesigns finder du en lang række ikoniske og elskede møbler, der passer perfekt til ethvert hjem. Fra den berømte Æggestol og Svanen til den elegante Syveren og den funktionelle Myren, Arne Jacobsens designs er kendt for deres enkle, moderne æstetik og kompromisløse kvalitet. Herunder finder du det store udvalg af møbler designet af Arne Jacobsen. Vi kender alle de ikoniske designs som pryder flere danske hjem. Uanset om du er på udkig efter et signaturmøbel, der kan give din stue et frisk og moderne udtryk, eller du ønsker at indrette dit hjem med en komplet samling af Arne Jacobsens klassikere, finder du alt, hvad du har brug for her. Find din favorit herunder eller læs mere om Arne Jacobsens historie nederst på siden.


ARNE JACOBSENS HISTORIE

Arne Jacobsen en verdensberømt arkitekt og designer. Han er født i 1902 i København og døde i 1971. Arne Jacobsen var med til at indføre modernismen i Danmark og har et godt internationalt ry og er en af Danmarks mest kendte designere og står bag mange populære og ikoniske møbler. Han er blandt andet kendt for stolene Myren, Svanen og Ægget.

Arne Jacobsen blev uddannet på Kunstakademiet i København hvor han i næsten 10 år underviste som professor i bygningskunst. Efter hans sidste eksamen blev han ansat i Stadsarkitektens kontor i København. Kun to år senere åbnede han sit eget firma.

I midt 1990’erne kom der interesse for modernismens møbelkunst samt dansk design. Dette medførte en stor efterspørgsel efter møbler designet af Arne Jacobsen. Efter Arne Jacobsens død blev hans tegnestue videreført af Dissing og Weitling.

I over halvdelen af det 20. Århundrede skabte Arne Jacobsens ideer udtrykket i dansk design. Hans indflydelse spredte sig til arkitekter i skandinavien men også verden over. Arne Jacobsen stod i spidsen for store projekter men tog sig også tid til at gå i dybden med de små projekter hvor hans eksempelvis designede bestiksæt.

Arne Jacobsen har designet mange bygninger i Danmark, Tyskland og England. De mest kendte projekter er Nationalbanken i København og SAS Royal Hotel & Terminal i København. Beslutningsevnen var stærk hvilket gjorde at Arne Jacobsen havde indflydelse på bygningers design og detaljer. Gennem hans mange år som arkitekt har han også kaster sig ud i nye områder som f.eks. møbler, bestik, og dørhåndtag.

ARNE JACOBSEN STOLE


Arne Jacobsen er b.la. kendt for hans mange smukke møbler og disse har næsten alle en bygning til grund for deres eksistens.
Stolen “Myren” var f.eks. designet til Novos kantine, som blev tegnet i 1952. Især denne stol delte vandene men blev hurtigt populær og senere blev den også solgt til private. “Myren” bliver stadig produceret og er en af de mange Arne Jacobsen stole som du kan købe hos os.

“Syveren” blev skabt i 1955 og blev faktisk Arne Jacobsens bedst sælgende værk nogensinde. Man kan sige at “Syveren” var en efterfølger til “Myren” som havde et mere klassisk design som var elsket af mange.

Stolen “Grand Prix” kom til i 1957 som minder en smule om de forrige, men var dog et stort hit og vandt også en stor pris på Triennalen i Milano, hvilket gav stolen sit navn.

Da Arne Jacobsen designede SAS-hotellet kom stolene “Ægget” og “Svanen” til. Møblerne blev lanceret i 1957 og 1958, men på dette tidspunkt var disse skulpturelle stole ikke så populære hos danskerne. Dog gik der ikke længe før Arne Jacobsens design igen vandt danskernes hjerter og begge stolene er stadig er finde i danske hjem. Møblementet i SAS-hotellet bestod også af “Dråben” og “Gryden” men fik ikke helt samme ikoniske status.

Alle de nævnte Arne Jacobsen stole kan du finde her hos Jacobsen Plus.

KØB ARNE JACOBSEN MØBLER HOS OS


Arne Jacobsen er en af danmarks mest kendte designere og hans møbler er derfor selvfølgelig en del af vores sortiment. Hvad enten du har forelsket dig i et Arne Jacobsen ur eller måske en Arne Jacobsen stol så står vi til rådighed hvis du ønsker vejledning. Hos os får du gratis fragt ved køb over 1.500 kr. og vi har rigtig gode anmeldelser på Trustpilot som afspejler vores gode kundeservice.
Ønsker du at se udvalget af Arne Jacobsen møbler er du mere end velkommen til at kigge forbi i vores fysiske butik. Har du brug for vores hjælp kan du også kontakte os.
Indkøbskurv