Verner Panton

Her på siden kan du se det store udvalg af Verner Panton pendel lamper fra Andtradition med de smukke Flowerpot bordlamper og pendler i flere farver, den populære Globe fra Verpan og alle Panthella lamper fra Louis Poulsen. De ikoniske lamper har været et kæmpe hit i de danske hjem helt tilbage i 60’erne. Verner Panton var i særdeleshed kendt for sin legende tilgang til kunst. Verner Panton lamperne er kendetegnet ved at have et enkelt udseende, hvilket også gør lamperne i stand til at indgå i indretningen i mange år. Det enkle design gør det samtidig også muligt at lamperne kan indgå som en del af indretningen i alle boliger. De mange forskellige varianter gør det muligt at placere Verner Panton lamperne i alle rum. Lige fra pendel, væglampe eller en bordlampe Oplev også de smukke Panton Wire trådreoler fra Montana med hylder og moduler til opbevaring samt Panton One og Bachelor møblerne.


Historien om Verner Panton


Verner Panton blev født i 1926 på Fyn og døde i 1998, som var kort før udstillingen “Lyset og Farven” hos kunstmuseet Trapholt. En stor del af hans skitser og arkiv kan findes på Vitras museum.
Verner Panton ses som en af Danmarks indflydelsesrige møbeldesignere. Han studerede arkitektur på det kongelige danske kunstakademi i København og har i de første år af hans karriere været i mesterlære hos Arne Jacobsen. I sin tid som mesterlære hjalp han Arne Jacobsen med blandt andet at udvikle og designe Myren, som også blev en kendt klassiker. I 1955 fik Verner Panton sin egen tegnestue, hvor han producerede møbler i eget navn og kunne gå i sin egen stilmæssige retning hvor forskellige materialer, herunder særligt plastik blev anvendt i levende farver.

Verner Panton banede vejen for farver, fantasi og futurisme i indretningen. Mest karakteristisk var hans eksperimenter med stærke og dominerende farver samt hans legende og udfordrende tankegang. Verner Pantons designs nåede hurtigt både national og international anerkendelse, da Verner Panton begyndte at udgive sine designs.Verner Panton design


Verner Panton har designet mange forskellige møbler, men de mest kendte designs er følgende:

Lampen Fun fra 1964, som består af et ophæng af runde transparente skaller. Lampen får liv, når de små skaller bevæger sig pga. varmen fra lyskilden. De små skaller giver en organisk følelse i rummet. Se de forskellige udgaver af Fun og find den Verner Panton lampe du bedst kan lide.

Den ikoniske og populære Flowerpot fra 1968. Verner Pantons Flowerpot er oftest beskrevet som en glad, optimistisk og humoristisk lampe og er inspireret af tiden med farveglæde og flower-power. Lampen blev en stor succes pga. Det store udvalg af farver men også grundet et blændfri og behageligt lys. Find de relancerede modeller her hos os. Vi forhandler både Verner Pantons bordlamper, Verner Pantons væglamper samt Verner Panton pendler. Hvilken er din favorit?

VP-Globe også kendt som Verner Panton Globen er fra 1969/1970 og er præget af en innovativ og futuristisk stil i acrylglas. Man forstår Verner Pantons innovative tankegang, når man ser VP-Globen, hvor fokus har været på at vise lysets indre. Vidste du, at der gik hele syv år før lampen blev sat i produktion grundet den oprindeligt var tegnet til den tyske møbelmesse i 1970?

Panthella gulvlampen kom til i 1971 og blev enormt populær og er stadig eftertragtet på auktioner. Få din egen Verner Panton gulvlampe ind i stuen og oplev det hyggelige lys der har været populært i mange år.

Man må ikke glemme, at Verner Panton også har lavet andet end lamper. Også den iøjnefaldende stil præger hans møbler, hvor Tivoli-stolen er en klassiker. Stolen kom til i 1955 og er oprindeligt lavet til en af Tivolis restauranter, heraf navnet. Tivoli-stolen var det første design, som han fik sat i produktion hos Fritz Hansen. Designet fra Tivoli-stolen har præget mange af de senere designs som f.eks. Panton One og Panton Wire, som vi også forhandler her hos JacobsenPlus. Vi har alt fra Verner Panton lamper til Verner Panton møbler.KØB DINE VERNER PANTON PRODUKTER HOS OS


Er du også betaget af Verner Pantons brug af farver og materialer? Med et af Verner Pantons mange ikoniske designs vil dit hjem stråle endnu mere. Du vil få et fantastisk stykke dansk design med en god historie, som du vil elske i mange år. En investering i et klassisk dansk design kan kræve overvejelse og vi er derfor klar til at hjælpe og rådgive dig. Vi ønsker at give dig den bedste oplevelse og du er altid velkommen til at se nærmere på Verner Pantons mange designs i vores butik eller kontakte os over telefon. Vi leverer gratis din Verner Panton favorit direkte til døren ved køb over 1.500 kr.Ofte stillede spørgsmålHvem laver Verner Panton lamper?

Designeren bag Verner Panton lamperne er Verner Panton, som var en dansk designer. Hans passion lå i at kreere møbler, belysning og rumdesign, hvor han blandt andet eksperimenterede med former og farver og brugte de nyeste materialer til værkerne. Både i 60’erne og i dag er Verner Pantons lamper eftertragtede.Hvorfor vælge en Verner Panton lampe?

Verner Panton lamperne er en del af dansk designhistorie. Det er blevet til mange ikoniske lamper i årenes løb. Hver model har sin helt egen unikke form, som aldrig går af mode - Særligt ikke i dag, hvor farverne får mere og mere magt i hjemmet. Med det enkle design kan en Verner Panton lampe indgå som en del af indretningen i ethvert hjem.Hvilken Verner Panton lampe skal jeg vælge?

Når du skal vælge din helt egen Verner Panton lampe kan du først overveje, hvilket behov du har til lampen. Skal den hænge over spisebordet, stå på natbordet eller stå på gulvet i stuen? Dernæst bør du overveje hvilken størrelse din lampe skal være i for at kunne gavne dit behov bedst muligt. Du kan samtidig også overveje, hvilken farve lampen skal have, for at den passer helt perfekt ind i din indretning.Hvor kan man købe Verner Panton lamper?

Du finder et stort og varieret udvalg af designer Verner Panton lamper fra nogle af de største brands hos JacobsenPlus. Lamperne er lavet af kvalitetsrige materialer og i smukke designs af designeren Verner Panton, som du får glæde af i mange år frem. Vi har Verner Panton pendel, Verner Panton væglampe, Verner Panton bordlampe og Verner Panton møbler. Hos JacobsenPlus har du også mulighed for at lade dig inspirere af de mange andre brands og for at finde inspiration til, hvordan produkterne kan indgå i din boligindretning. Du opnår gratis fragt ved køb over 1.500 kr.


Indkøbskurv