Verner Panton

Se udvalget af Verner Panton lamper fra Andtradition med de smukke Flowerpot bordlamper og pendler i flere farver, den populære Globe fra Verpan og alle Panthella lamper fra Louis Poulsen. Oplev også de smukke Panton Wire trådreoler fra Montana med hylder og moduler til opbevaring samt Panton One og Bachelor møblerne.


HISTORIEN OM VERNER PANTON

Verner Panton blev født i 1926 på Fyn og døde i 1998, som var kort før udstillingen “Lyset og Farven” hos kunstmuseet Trapholt. En stor del af hans skitser og arkiv kan findes på Vitras museum.
Verner Panton ses som en af Danmarks indflydelsesrige møbeldesignere. Han studerede arkitektur på det kongelige danske kunstakademi i København og har i de første år af hans karriere været i mesterlære hos Arne Jacobsen. I 1955 fik Verner Panton produceret møbler i eget navn og kunne gå i sin egen stilmæssige retning hvor forskellige materialer, herunder særligt plastik blev anvendt i levende farver.  

VERNER PANTON DESIGN


Verner Panton har designet mange forskellige møbler men de mest kendte designs er følgende.

Lampen Fun fra 1964 som består af et ophæng af runde transparente skaller. Lampen kommer får liv når de små skaller bevæger sig pga. varmen fra lyskilden. Se de forskellige udgaver af Fun og find den Verner Panton lampe du bedst kan lide.

Den ikoniske og populære Flowerpot fra 1968. Verner Pantons Flowerpot er oftest beskrevet som en glad, optimistisk og humoristisk lampe og er inspireret af tiden med farveglæde og flower-power. Lampen blev en stor succes pga. Det store udvalg af farver men også grundet et blændfri og behageligt lys. Find de relancerede modeller her hos os.Vi forhandler både Verner Pantons bordlamper samt Verner Panton pendels. Hvilken er din favorit?

VP-Globe også kendt som Verner Panton Globen er fra 1969/1970 og er præget af en innovativ og futuristisk stil i acrylglas. Man forstår Verner Pantons innovative tankegang når man ser VP-Globen hvor fokus har været på at vise lysets indre. Vidste du, at der gik hele syv år før lampen blev sat i produktion grundet den oprindeligt var tegnet til den tyske møbelmesse i 1970.

Panthella gulvlampen kom til i 1971 og blev enormt populær og er stadig eftertragtet på auktioner. Få din egen Verner Panton gulvlampe ind i stuen og oplev det hyggelige lys der har været populært i mange år.

Man må ikke glemme at Verner Panton også har lavet andet end lamper. Også den iøjnefaldende stil præger hans møbler hvor Tivoli-stolen er en klassiker. Stolen kom til i 1955 og er oprindeligt lavet til en af Tivolis restauranter, heraf navnet. Tivoli-stolen var det første design som han fik sat i produktion hos Fritz Hansen.
Designet fra Tivoli-stolen har præget mange af de senere designs som f.eks. Panton One og Panton Wire som vi også forhandler her hos JacobsenPlus.

KØB DINE VERNER PANTON PRODUKTER HOS OS  


Er du også betaget af Verner Pantons brug af farver og materialer? Med et af Verner Pantons mange ikoniske designs vil dit hjem stråle endnu mere. Du vil få et fantastisk stykke dansk design med en god historie, som du vil elske i mange år. En investering i et klassisk dansk design kan kræve overvejelse og vi er derfor klar til at hjælpe og rådgive dig. Vi ønsker at give dig den bedste oplevelse og du er altid velkommen til at se nærmere på Verner Pantons mange designs i vores butik eller kontakte os over telefon. Vi leverer gratis din Verner Panton favorit direkte til døren ved køb over 1.500 kr.
Indkøbskurv