Wegner stole

Her finder du vores Wegner stole, et udvalg der består af nogle af dansk designs mest ikoniske stole gennem tiden. Wegner stole er lige æstetisk vidunderlighed og høj kvalitet. Se udvalget herunder, eller læs mere om Hans J Wegner nederst på siden.


CH30P spisestol af Hans J. Wegner
Før DKK 5.720,00
Se varianter
Y-stol CH24 af Hans J. Wegner
Før DKK 3.775,00
Se varianter
GE 525 spisestol fra Getama
Før DKK 7.010,00
Se varianter
Historien bag Hans J. Wegner

Når man ser tilbage på nogle af de største designere gennem tiden, er det svært at komme uden om Hans J. Wegner. Wegner er kendt som en af de mest kreative designere i Danmarks historie, og ud over at hans kreationer er ikoniske, så er de også mange. Hans Wegner er nemlig kendt for at have været enormt produktiv gennem hans karriere.
Hans J. Wegner blev født i Tønder i 1914, og som søn af en skomager lå det i kortene at han skulle bruge sine hænder. Da han var blot 14 startede han så i lære hos snedkermesteren H. F. Stahlberg. Han flyttede til København senere hen, hvor han gik på Kunsthåndværkerskolen. Efter at være færdig her, startede han for alvor sit arbejde som møbelarkitekt. Hans J. Wegners første store opgave bestod i at tegner møblerne til Århus Rådhus, en opgave der blev stillet ham af Arne Jacobsen og Erik Møller.

I 1943 startede han sin egen tegnestue, og fra 1949-1968 designede han en lang række møbler for Carl Hansen og Søn, et samarbejde der har vist sig at resultere i nogle af de mest ikoniske stole i dansk designhistorie. Mange af stolene findes i dag på nogle af de største museer rundt omkring i verden, blandt andet på The Museum of Modern Art i New York, og hans designs har gennem tiden vundet et utal af priser. Det forstår man udmærket, hvis man først har købt sig en Wegner stol.

Kvalitetsstole til de næste mange år


Hans J. Wegner er selvfølgeligt kendt for nogle enormt smukke stole, men når du køber en Wegner stol, får du ikke kun æstetisk design, men også en enormt høj kvalitet. Du kan være sikker på at en Wegner stol bliver en stol, som du kan nyde glæde af både nu, men også om mange år ude i fremtiden. Der bruges kun de bedste materialer i produktionen, der bliver forstået af nogle af de største designhuse i Danmark.

Producenterne bag Hans Wegner


Som nævnt før, havde Hans Wegner i mange år et samarbejde med Carl Hansen og Søn, der producerede, og stadig producere, mange af de smukke Wegner stole du finder herover. Ud over dem, finder du dog også Wegner stole produceret af en lang række andre kendte designhuse. Et eksempel på det er Fredercia Furniture, der laver blandt andet J16 gyngestolen og skamlen. Han har også samarbejdet med Fritz Hansen, der laver Wegners Kinastol, samt Erik Jørgensen, der står bag produktionen af den ikoniske Oksen (også kendt som Wegner Oxchair).

Samarbejdet med Carl Hansen og Søn er dog som nævnt det mest ikoniske. Det var i dette samarbejde at kreationer som Y stolen, Oculus og Wing Chair kom frem, alle tre klassiske eksempler på Wegners uovertrufne evner som designer.

Køb dine Wegner stole hos os


Det er ikke svært at se hvorfor mange er så glade for Hans Jørgen Wegners stole. Når man ser sortimentet igennem herover ser man virkelig hvorfor, at Wegner er kendt som en af de største nogensinde. Når man skal erhverve sig de smukke møbler er det derfor vigtigt at man kan købe dem med ro i maven. Derfor forsøger vi at give dig så god en oplevelse med købet som muligt. Du kan altid komme ned og prøve vores Wegner stole i butikken, ligesom du kan ringe til os og spørge ind til råd og vejledning vedrørende stolene lige her. Vi levere desuden dine Wegner stole fragtfrit, hvis du køber for mere end 1.500 kroner. Så se blot udvalget igennem med det samme, og find din næste stol fra Hans Jørgen Wegner i dag.
Indkøbskurv