Nyheder hos Jacobsen Plus

Vilhelm sofaen fra By Lassen er relanceret i 2020, hvor By Lassen besluttede sig for at vække den smukke, historiske sofa til live igen.Det er en glemt perle og et fyrtårn i den danske designtradition. Sofaen er tegnet af en de største møbeldesignere herhjemme - Flemming Lassen i 1935, til Snedkerlaugets årlige udstilling i Forum i 1936. Den blev produceret af møbelsnedker Jakob Kjær. Man kender i dag kun til dette ene eksemplar, som blev solgt hos Bruun Rasmussen auktioner for 610.000 i 2018 og med et enkelt slag blev sofaen den dyreste sofa solgt på auktion i Danmark.

Sofaens bløde kurver og stramme udtryk er et typisk kendetegn for Flemming Lassens streg. Den danske arkitekt havde en evne til at balancere mellem minimalisme og det voluminøse. Hans formsprog udfordrede branchen. Hans arkitektur og møbeldesign var forud for sin tid, hvilket sofaen er et rigtig godt eksempel på.

Sofaens runde hjørner giver møblet en perfekt afslutning og mulighed for at placere den midt i et lokale. De runde hjørner inviterer til et flow og liv omkring sofaen, og set bagfra tager den sig ligeledes rigtig godt ud. Ryg og armlæn er forsynet med 24 små knapper, en fin og anderledes detalje, som giver sofaen endnu mere charme. Versionen der ses her er med Kvadrat stoffet, Sahco Zero og med knapper i ubehandlet vegetalæder. Denne version er det tætteste man kan komme på originalen, og af respekt for det originale design kaldes det for - Signatursofaen. Kom allerede nu og oplev den i butikken eller se den online på vores webshop. Det er muligt at kombinere to forskellige tekstiler eller farver på sofaen. Vælge knapper i en anden farve eller læder som vist. Kontakt os på tlf. 75648722, for at høre om dine muligheder.

Se Vilhelm sofaen fra By Lassen her

By Lassen er ikke de eneste, der dette efterår relancerer et ikon! Louis Poulsen er også med på bølgen med deres helt fantastiske PH Septima, der af mange anses for at være en af Poul Henningsens mest raffinerede pendler, der første gang blev fremvist for offentligheden tilbage i 1928.

I 40erne gik den populære PH Septima imidlertid ud af produktion på grund af mangel på råvarer. Louis Poulsen relancerer i 2020 Poul Henningsens sofistikerede glaspendel med syv skærme, optimeret stel, forbedret glas og øget stabilitet.

En særdeles velegnet pendel til stuen, spisestuen eller som blikfang i entreen, da den giver et lækkert, blødt og diffust lys ud i rummet.

Se PH Septima fra Louis Poulsen her

Poul Henningsen har flere nyheder i ærmet dette efterår. Den tidløse klassiker PH-5 pendel, der blev designet tilbage i 1958 har igennem tiderne haft mange forskellige udtryk.

I år lancerer Louis Poulsen lampen i en monokrom serie, for at give det markante design et mere aktuelt look. De matlakerede metalskærme fås både i sort og hvid og i en særlig ultra blå til de mere dristige. Selv efter seks årtier efter sin lancering, er Poul Henningsens berømte PH 5-pendel fortsat Louis Poulsens bedst sælgende design og en fantastisk repræsentant for Henningsens revolutionerende arbejde med at forme lys

Det oprindelige design med en diameter på 50 cm var så populært, at Louis Poulsen i 2017 skabte en version på 30 cm, PH 5 Mini – som nu også kommer i den monokrome udgave.

Se PH 5 Monokrom fra Louis Poulsen her
Se PH 5 Mini Monokrom fra Louis Poulsen her

Som en hyldest til Poul Henningsens geniale arbejde med at forme lys præsenterer Louis Poulsen igen i år en eksklusiv Limited Edition. Denne gang er det hans enestående PH 2/1 bordlampe. Denne nye variant har skærme i mundblæst, italiensk, ravfarvet glas, som fremhæver skærmenes organiske form og det smukke stel i messing.

Lyskontakten på PH 3/2 Limited Edition kan spores tilbage til Henningsens bordlamper fra 1927. Afbryderen, der også er lavet af børstet messing, er placeret på standeren tæt på foden, som står lækkert i kombination med de berømte ravfarvede glasskærme, der er kendt for deres markante evne til at skabe stemning i ethvert rum.

Allerede nu kan I forudbestille bordlampen på vores webshop, men vent ikke for længe. Deb sidste chance for bestilling er den 31. december 2020.

Se PH 2/1 bordlampe med ravfarvet glas fra Louis Poulsen her

Den Spanske Stol, Special Edition 2020 af Børge Mogensen

Børge Mogensens mesterlige fortolkning af en traditionel stoletype, som man kan støde på over alt i de gamle islamiske kulturområder. Inspirationen fandt Børge Mogensen på en rejse til Spanien i 1958. Han moderniserede formen, fjernede de kunstfærdige udskæringer og bibeholdt det væsentlige: De brede armlæn, der både giver stolen karakter og fungerer som praktisk afsætningsplads for kop eller glas. Kombinationen af eg og kernelæder giver en stærk og rustik karakter, der passer smukt ind i den nordiske indretning.

Fredericia Furniture er dette efterår kommet med en Special-Edition udgave af Den Spanske stol i en dybrød-kernelæder, der er valgt ud fra en varm og fyldig rød farve med et lille strejf af brun. En rolig tone, der spiller godt sammen med det naturelement, som Børge Mogensen altid stræbte efter at inddrage i sine design. Rød går igen i flere af hans møbler – blandt andet også den nye Special Edition Spisebordsstol, der er søsterversionen til den Spanske stol, der blev designet i 1964. Den Spanske Spisebordsstol fås både med og uden armlæn, og kombinationen af kernelæder og den massive egetræsramme giver stolen et rustikt og raffineret udtryk med masser af karakter.

Se Den Spanske stol her
Se Den Spanske spisestol her
Se Den Spanske spisestol med armlæn her

4 accessoires til indretningen, der hitter lige nu:

Vi bliver mere og mere modige i vores farvevalg – også hvad angår vores indretning. Vi stræber efter at skabe et mere personligt og unikt udtryk i vores hjem og én af måderne, er i brugen af kontraster, farver og formsprog. Vi ser allerede nu, at 2020 er spækket med smukt keramik, farvede glas og tekstiler med interessante overflader i kontrast til de mere strømlinede metaller og rene linjer. Alt behøves ikke at være helt perfekt længere – det må gerne være anderledes, innovativt og spændende. Ifølge Instagram er især de twistede, pastelfarvede stearinlys et musthave lige nu og det fortsætter hen i efteråret! Find de smukke snoede lys i flere forskellige farver fra HAY er på vores webshop. Brug de skulpturelle lys i dine favorit lysestager og giv farve og glæde til rummet.

Vores tip er: Bland tingene og vær uforudsigelig, så det hele ikke bliver for strømlinet.

Spiral lys, 6 stk fra Hay
Twist lys, 6 stk fra Hay
Conical lys, 6 stk fra Hay

Praktiske og ledningsfrie bordlamper, som kan transporteres rundt i boligen eller tages med ud på terrassen eller i haven er også en af de ting, som hitter lige nu. En af de helt store 2020 nyheder er den ikoniske Flowerpot af Verner Panton, som nu kommer i en portable udgave kaldet VP9.

Den lille fine udgave er genopladelig og trådløs, så man kan tage den med overalt i hjemmet, hvor den giver et hyggeligt og harmonisk lys. Bordlampen har 3 lysniveauer, som reguleres ved let berøring på toppen, og den kan også anvendes udendørs på f.eks. terrassen eller altanen, da den er IP44 klassificeret. – En af de få som er det på markedet, hvilket også gør den unik! Flowerpot VP9 fra Andtradition kommer med et USB kabel, så den nemt kan oplades og skulle batteriet efter en årrække blive træt, kan dette også udskiftes. Lampens LED lyskilde er indbygget og lyser i 12 timer ved fuld lysstyrke på en opladning.

Se den smukke Flowerpot VP9 lampe her

De store, grønne planter er for længst rykket ind i vores hjem, og med den grønne trend er blomsterne også fulgt med. Både friske blomster, tørrede buketter eller en enkel stilk hitter i boligen lige nu. Derfor er vaser i alverdens former og materialer et must, da de kan sætte prikken over i’et i enhver indretning. Brug vasen alene som et skulpturelt objekt eller sammen med blomster, så du har mulighed for at lege med farverne og skifte udtryk efter sæsonens farver. Det giver et interessant og kreativt udtryk og er nemt at justere.

Se et udpluk af de flotte nye W&S vaser fra HAY, Tuck vaserne fra Ferm Living eller de skulpturelle Kontur vaser fra Kähler, som blandt andet er rigtig populære lige nu.

Tekstiler er med til at skabe hygge og varme i boligindretningen, og med de rette tekstiler kan du skabe et både personligt og lækkert udtryk, som passer til din stil og smag. Lige nu er det især ternene, der hitter i forskellige former og farver, hvilket gør denne trend alsidig. Under tern findes der nemlig et hav af forskellige mønstre, som alt sammen kan mikses og matches i din boligindretning. Vores favoritter er den fine Gabriel pude fra Aiayu i et miks af cashmere og silke og den nye flotte Calm pude i en neutral camel farve med tynde sorte tern.

Indkøbskurv