Flemming Lassen

Gennem hans store karriere, først som arkitekt og sidenhen som designer, har Flemming Lassen været en af de helt store kræfter når det kommer til invasionen af funktionalisme i Danmark tilbage i 1930’erne. Hans arkitektkarriere bød bl.a. på samarbejder med Arne Jacobsen på det prisvindende Fremtidens hus, men her hos os er det hans glorværdige karriere som designer vi beskæftiger os med. Flemming Lassen har gennem årene lavet nogle ikoniske stole og sofaer, som sammen med sin brors værker, Mogens Lassen, har været en del af den af Audo Copenhagen, der er en af nutidens største brands indenfor dansk design. Her har vi samlet alle de lækre møbler og designs fra Flemming Lassen, og i udvalget kan du bl.a. finde den verdenskendte ”Den trætte mand”, som er Flemming Lassens nok mest kendte design. Du kan læse mere om denne fantastiske stol, Flemming Lassen og alle hans værker nederst på siden.


Flemming Lassen – Historien om dansk funktionalisme

Flemming Lassen blev født i København i 1902, hvor han voksede op i et hjem fyldt med kreativitet og kærlighed til design og arkitektur. Sammen med sin bror, Mogens Lassen, voksede interessen blot i løbet af deres opvækst, og det betød at vejen gennem en uddannelse på Københavns tekniske skole var et naturligt skridt. Efterfølgende blev der tilbragt mange år hos Arne Jacobsens tegnestue, og her kombineret med Flemming Lassens mange rejser, var der lagt en perfekt grundsten for, at han i 1939 kunne starte sin egen tegnestue. Hans rejser bragte ham bl.a. til Tyskland, Belgien, England, Holland, Italien, Grækenland og Japan, og de mange inspirationskilder har været med til at give ham et internationalt snit over sine designs. Det var også Flemming Lassen der, ligesom hans bror, var med til at bringe funktionalismen til Danmark.

Flemming Lassen designs

Selvom det i løbet af hans karriere ikke blev til enormt mange forskellige produkter, så var dem der blev lavet til gengæld i særklasse. Mest kendt er nok Den Trætte Mand, der i dag stadig er en af de mest ikoniske stole i Danmark. Med sin store voluminøse stil, de runde former og den store komfort, er Den Trætte Mand en perfekt kombination af alle de ting, som nordisk design er kendt for. Historien om stolen er ifølge Flemming Lassen selv, at stolen skulle føles lige så varm og tryg, som en isbjørneunge i favnen på sin mor. Ud over Flemming Lassen Den Trætte Mand, er det også blevet til sofaer, hvor specielt Mingle sofaen står som et lysende eksempel på Flemming Lassens evner som designer. Derudover har Flemming Lassen også lavet skamler til sine stole, samt bakke og rulleborde.
Indkøbskurv