Mogens Lassen

Her hos JacobsenPlus er vi glade for alle vores designere, men der er dog nogen der skiller sig ud. Mogens Lassen var en af de designere og arkitekter, som i høj grad var med til at ændre måden at tænke design, og som var med til at sætte den minimalistiske hvide nordiske stil på verdenskortet. Gennem en kombination af funktionalisme og matematisk præcision, har Mogens Lassen siden 1930’erne og frem til ca. 1980 kreeret et hav af innovative designmonumenter, der står som lysende eksempler på, hvad danske designere er i stand til at præstere. Gennem denne årrække er der bl.a. blevet designet ikoniske indretningsartikler såsom Mogens Lassen Kubus og Frame, som alle bliver produceret hos Audo Copenhagen, hvor hans bror, Flemming Lassen, også har bidraget med et hav af lækre møbler. Du kan se alle de lækre produkter herunder med det samme, eller læse endnu mere omkring historien bag Mogens Lassen og alle hans produkter nederst på siden.


Før DKK 2.195,00
Se varianter
Historien bag Mogens Lassen

Mogens Lassen blev født i København tilbage i 1901. Her voksede han op med en interesse for arkitektur, og alle hans lommepenge blev brugt på bøger omkring dette. Derfor var det helt naturligt for Mogens Lassen, at han som 18-årig tog sin uddannelse på det tekniske gymnasium, hvorefter han tilbragte de næste år på forskellige tegnestuer. Dette betød bl.a. at han fik et ophold i Paris mens han var hos tegnestuen Christiani & Nielsen, og her fandt Mogens Lassen stor inspiration i Le Corbusiers værker, som havde været med til at revolutionere den franske arkitektstil. Det gav Mogens Lassen en masse ideer, og da han kom tilbage på dansk grund begyndte han sin innovative tegninger af betonvillaer. I en alder af 34 år, oprettede Mogens Lassen i 1935 sin egen tegnestue. Herhjemme er han i dag nok mest kendt for sine designs af boligartikler, men det skyldes faktisk kun barnebarnet Søren Lassen, at vi overhovedet kender til dem.

Mogens Lassen – Dansk design i særklasse

I starten var det nemlig kun familien Lassen selv, som kendte til de ikoniske Kubus. Selvom Kubus blev tegnet helt tilbage i 1962, var det ikke før 1980’erne, at de blev sat i produktion. Det var Mogens Lassens barnebarn Søren, som valgte at sætte gang i en større produktion af produkterne. De første mange år var de ikke specielt udbredte, men i takt med udvikling i den nordiske boligindretningsstil, skete der i 2010’erne pludselig noget. Siden 2011 er salget nemlig vokset med over 80 procent om året. Med andre ord kan man sige, at Mogens Lassen var langt foran sin tid. Ud over Kubus, som med sine præcise og minimalistiske linjer passer perlige ind i den moderne nordiske stil, har Mogens Lassen også lavet hylder. Frame-serien blev også en stor succes, med udgangspunkt i den samme rene og minimalistiske stil som man finder i Kubus produkterne. Derudover har Mogens Lassen også lavet alt fra stole og borde til plaider og vaser.
Indkøbskurv