By Lassen

By Lassens kendte accessories og designmøbler stammer fra Lassen brødrene, to af Danmarks største arkitekter Mogens Lassen og Flemming Lassen. By Lassen er grundlagt af barnebarnet Søren Lassen og oldebarnet Nadia Lassen. Se hele udvalget af de populære Kubus stager, Kubus 1, Kubus 4, Kubus 8 og Kubus Bowl i alle farver og størrelser.

Har du spørgsmål omkring by Lassen eller andet er du velkommen til at kontakte os her.

By Lassen designere

De fleste produkter fra By Lassen stammer af design fra Lassen brødrene. For Mogens Lassen og Flemming Lassen var der aldrig tale om andet, end at de skulle være arkitekter. Som drenge lå det dem naturligt at opmåle bygninger og skitsere dem i steder for at lege med de andre drenge. Dette smittede af på deres venner, og en af dem de fik overtalt til at blive arkitekt, var Arne Jacobsen.

Arkitekterne Mogens Lassen og Flemming Lassen er blandt Danmarks store betydningsfulde arkitekter. Mogens Lassen var meget inspireret af den tyske designskole Bauhaus, mens Flemming Lassen var specielt kendt for sit samarbejde med Arne Jacobsen på Fremtidens hus og Søllerød rådhus og har opnået stor international anerkendelse.

Historien bag Kubus

Mogens Lassen har designet Kubusstagen. Han brugte i 1962 lang tid på, at finde frem til den helt rigtige form stagen skulle have. Intet er overladt til tilfældighederne. Hver eneste stage er nøje udtænkt i forhold til størrelsen på siderne. Serien udviklede sig med tiden til en matematisk serie af stager jern med påsatte lys. Kubus produkterne er i dag ægte dansk håndværk, og selvom de ikke var i produktion dengang, har de i dag opnået status som et moderne internationalt designikon.

Indkøbskurv