Arne Jacobsen lamper

Her kan du se udvalget af lamper fra Arne Jacobsen. Se bl. a de populære Arne Jacobsen væglamper - Bellevue lamperne fra Andtradition og de smukke pendler fra Louis Poulsen.
Se også det store udvalg af Arne Jacobsen stole og Arne Jacobsen ure her


ARNE JACOBSENS HISTORIE

Arne Jacobsen en verdensberømt arkitekt og designer. Han er født i 1902 i København og døde i 1971. Arne Jacobsen var med til at indføre modernismen i Danmark og har et godt internationalt ry og er en af Danmarks mest kendte designere og står bag mange populære og ikoniske møbler. Han er blandt andet kendt for stolene Myren, Svanen og Ægget.

Arne Jacobsen blev uddannet på Kunstakademiet i København hvor han i næsten 10 år underviste som professor i bygningskunst. Efter hans sidste eksamen blev han ansat i Stadsarkitektens kontor i København. Kun to år senere åbnede han sit eget firma.

I midt 1990’erne kom der interesse for modernismens møbelkunst samt dansk design. Dette medførte en stor efterspørgsel efter møbler designet af Arne Jacobsen. Efter Arne Jacobsens død blev hans tegnestue videreført af Dissing og Weitling.

I over halvdelen af det 20. Århundrede skabte Arne Jacobsens ideer udtrykket i dansk design. Hans indflydelse spredte sig til arkitekter i skandinavien men også verden over. Arne Jacobsen stod i spidsen for store projekter men tog sig også tid til at gå i dybden med de små projekter hvor hans eksempelvis designede bestiksæt.

Arne Jacobsen har designet mange bygninger i Danmark, Tyskland og England. De mest kendte projekter er Nationalbanken i København og SAS Royal Hotel & Terminal i København. Beslutningsevnen var stærk hvilket gjorde at Arne Jacobsen havde indflydelse på bygningers design og detaljer. Gennem hans mange år som arkitekt har han også kaster sig ud i nye områder som f.eks. møbler, bestik, og dørhåndtag.

AJ LAMPER


De mange smukke lamper designet af Arne Jacobsen for Louis Poulsen finder du her hos Jacobsen Plus. I serien er lamper finder du ikoniske lamper som er kendt på verdensplan.
Ønsker du en lampe designet af Arne Jacobsen kan du både få alsidige Arne Jacobsen gulvlamper som kan passe ind i dit hjem og give en flot belysning. Du kan også få en Arne Jacobsen bordlampe som er perfekt til skrivebordet hvor lampen kan give en behagelig arbejdsbelysning. I vores sortiment af lamper fra Arne Jacobsen finder du også væghængte lamper som AJ9 Bellevue som f.eks. vil se fantastisk ud som sengelampe.

De ikoniske AJ lamper giver dit hjem et eksklusivt look og anvendelsesmulighederne er nærmest uendelige. Hvad end du har brug for en læselampe i dagligstuen, belysning til hjemmekontoret eller en hyggelig belysning i soveværelset - så finder du det her.

Arne Jacobsens lamper findes i forskellige klassiske farvenuancer - lige fra den originale grå til en mere moderne og livlig Ultra Blå.

Vidste du at AJ Bordlampen var den allerførste lampe der blev designet i AJ serien? Lampen blev i 1950’erne designet af Arne Jacobsen og foden på lampen er faktisk designet til at der skulle være plads til et askebægre. Arne Jacobsen røg på det tidspunkt 70-80 cigaretter dagligt og han oplevede at de fyldte askebægre røg på gulvet fordi det kneb med pladsen på skrivebordet. På den måde fik han ideen til at den populære lampe skulle have et hul i foden, så der var plads til et askebægre.

KØB DINE ARNE JACOBSEN LAMPER HOS OS


Arne Jacobsen er nok en af Danmarks mest kendte designere gennem tiden og derfor kan du naturligvis finde hans lamper i vores sortiment.
Hvad end det er en Arne Jacobsen væglampe eller en Arne Jacobsen loftlampe du har forelsket dig i, så står vi til rådighed hvis du har brug for hjælp eller ønsker vejledning.

Hos os får du gratis fragt ved køb over 1.500,- og vores fokus på god service afspejler sig i vores anmeldelser på Trustpilot.
Har du brug for at se Arne Jacobsen lamperne før du beslutter dig, er du mere end velkommen til at besøge vores fysiske butik.
Indkøbskurv