Så er det tid til igen at finde havemøblerne frem!


Få overblik over pleje og vedligeholdelse af dine havemøbler, spændende nyheder og bliv inspireret til nye havemøbler til dit uderum!

Så er det atter tid til at få havemøblerne ud af vinterhi og gjort forårsklar, så du igen kan indtage terrassen, haven eller altanen og nyde det gode danske vejr i selskab med familie og venner. Måske er det endda tid til at erhverve nye havemøbler, så du kan få skabt lige netop den oase, du går og drømmer om? 😊

Vi har opdelt vores råd og vedligeholdelsesvejledning i kategorier efter materialer, så du får det bedste overblik over, hvordan dine havemøbler skal plejes og behandles for at tage sig bedst ud og holde så længe som muligt.

Materialer


Teaktræ kræver meget lidt pleje eller vedligeholdelse og derfor også en sand klassiker og et foretrukket materiale hos mange brands, som f.eks. Skagerak, Cane-line og Carl Hansen & Søn. Teak er én af de mest holdbare træsorter til udendørs brug, da de naturlige olier beskytter træet mod skadedyr og vand. Med tiden vil teaktræsmøbler få en smuk sølvgrå farve, og hvis du opbevarer dem tørt hen over vinteren, kan de holde i flere generationer. Er du ikke er til det grå look, kan man vælge at friske sine teaktræsmøbler op med en omgang teaktræsolie, hvilket giver træet en varm og smuk glød. Derudover bidrager det til at gøre overfladen mindre modtagelig over for fugt og svamp.

Rattan kan ofte opleves ved Sika Design i form af deres kurvemøbler, lænestole og sofaer, der er smukt udformet med sirlige detaljer. Rattan er en græsart og verdens næst hurtigst voksende materiale til møbelfremstilling og regenererer i løbet af 5 til 7 år. Rattan bidrager til at bevare regnskoven, da græsarten vokser som vinstokke op ad træerne fra skovbunden. Rattanmøbler er ikke egnet til at stå udenfor. De skal helst stå i ly for vejr og vind på en overdækket terrasse, i udestuen, drivhuset eller i orangeriet og rengøres regelmæssigt ved brug af en fugtig klud. Hvis møblerne står i et tørt område, er det vigtigt at tilføje fugt til luften således møblerne ikke udtørre og i værste fald sprækker.

Polyrattan er populært som aldrig før, da det er et særdeles slidstærkt materiale bestående af kunstfibre, der er flettet på forskellig vis, hvilket giver havemøblerne et flot og levende udtryk. Cane-line har stor erfaring med produktion af vedligeholdelsesfrie havemøbler i polyrattan samt textilene i høj kvalitet. Havemøbler i polyrattan kræver et minimum af vedligeholdelse og behøver blot almindelig rengøring med en blød børste og en mild sæbevandsopløsning efter behov.

Textilene er ofte brugt på mange af Cane-line’s produkter. Blandt andet på deres populære Diamond serie. Havemøbler i tekstilerne har en god holdbarhed og vaskes efter behov med en klud eller blød svamp. De klarer sig derfor godt i det danske klima med de ofte meget skiftende vejrforhold. Et tekstilmateriale er fremstillet af syntetiske fibre og anvendes ofte som sæde og ryg på f.eks. have- eller liggestole, hvilket giver en god fleksibilitet og en behagelig siddekomfort.

Malede & lakerede træmøbler. Havemøbler i lakeret eller malet træ skal for det meste blot rengøres med en blød klud, når de findes frem igen til foråret. Kontroller grundigt for små revner eller ridser, når de er helt tørre. Hvis der er kommet en rids eller hul i lakeringen anbefales det straks at give en omgang maling, således fugten ikke trænger ind i træet. Ved Skagensættet i hvidt er det muligt at bestille en touch-up lak. Om vinteren skal møblerne opbevares i et uopvarmet ru såsom en garage eller kælder. Det anbefales ikke, at møblerne pakkes ind i presenninger eller lig. Da dette kan skabe kondens og dermed risiko for råd på møblerne.

Aluminium. Havemøbler i metal vil ofte være udført i aluminium, stål eller jern. Særligt aluminiumsmøbler kan være praktiske som havemøbler, da de er ekstremt holdbare og samtidig meget lette at rykke rundt på. Havemøbler i aluminium skal blot vaskes og tørres over, når de trænger til det og bør derudover opbevares tørt om vinteren.

Nyheder 2020


Spændende nyheder fra Carl Hansen & Søn, Skagerak, Cane-line og Fatboy
Carl Hansen & Søn udvider for tredje år i træk sit sortiment af udendørsmøbler med et møbelsæt skabt af en af dansk designs mest markante møbelarkitekter, Børge Mogensen.

Børge Mogensens funktionalistiske tankegang udtrykker sig i selv den mindste detalje igennem hele serien. Serien er skabt i solidt, ubehandlet FSC®-certificeret teaktræ og behagelige Sunbrella tekstiler, der er en hårdfør og vejrbestandig overflade. De originale design med trælameller fra 60’erne og 70’erne inkluderer foldestole, bænke borde, en bakke og dækstol, der oprindeligt blev udtænkt til Mogensens egen altan. Møblerne er nu genskabt til et moderne liv, hvor familie og venner kan samles omkring. Takket være dets smarte foldekonstruktion og praktiske vægophæng kan det opbevares elegant, samtidig med det kun optager et minimum af plads.

Udover den smukke Børge Mogensen serie, kommer Cubastolen nu i en udendørsversion i oliebehandlet teaktræ med FlatRope i farven Charcoal. Morten Gøttlers Cuba Chair Outdoor er skabt til afslapning og med udførelse i fladvævet reb, giver den en følelse af en støttende omfavnelse. Den opfindsomme, sammenklappelige teaktræsramme gør det let at flytte stolen fra huset til haven – uden at gå på kompromis med komfort.

Skagerak er i år også på banen med en ny udendørskollektion, der er skabt i samarbejde med Bjarke Ingels Group (BIG ). Serien hedder Lilium, der på latin står for åkande, hvilket meget godt understreger kollektionens bløde, ovale former, der inviterer én til at sætte sig. Lilium er med BIG’s egne ord skabt til den moderne, omstillingsparate og fleksible tid, vi lever i, hvor et møbel ikke nødvendigvis kun bruges udendørs, men også kan indgå i møblementet i stuen, soveværelset eller på arbejdspladsen. Serien er udført i ubehandlet FSC®-certificeret teaktræ og rustfrit stål, der med sin enkelhed i designet vil passe ind i de fleste uderum.

Udover den smukke Lilium serie, har Skagerak og så lavet en udendørs version af Cutter bænken i teak træ. Se Cutter Outdoor fra Skagerak her.
Cane-line lancerer dette forår en helt ny udendørs køkkenkollektion! Serien kaldes Drop og består af en kollektion indeholdende et udendørs køkkenkoncept samt elegante udendørsborde i matchende materialer. Rammen på serien er lavet af specialdesignede profiler, der sikrer en stærk konstruktion og en elegant finish. Serien er inspireret af en dråbeform, som giver en profil med både kanter og bløde kurver. Drop køkkenet er et formfuldendt udekøkken til livsnydere, med et stilrent og samtidig levende og inviterende udtryk. Med Drop rykker Cane-line endnu et rum inde fra huset ud i haven, for på den måde at forlænge tiden som kan bruges udendørs sammen med familie og venner.

Fatboy har til denne sæson videreudviklet på nogle af deres bestsellere i form af materialer, farver og størrelser. Den populære og fleksible Edision bordlampe kommer nu i en helt ny miniudgave i sæt af 3 stk. – perfekt til placering rundt omkring i haven eller på terrassen. En anden lampe fra Fatboy, der kommer i nye farver er den trådløse og genopladelig udendørslampe Bolleke, som snart er tilgængelig i lemon og anthracite. Den flydende Fatboy sækkestol Floatzac kommer i en hvid/gul stribet udgave sammen med Stripesol parasollen.

Et helt nyt produkt som Fatboy har lanceret er Miasun – et ultra let og kompakt strandtelt, som passer nemt i tasken eller rygsækken. Fatboy Miasun Beach Tent laves i mange forskellige farver og kan indstilles i tre positioner. Strandteltet er vindbestandig mod op til 40 km/t og har plads til 2 voksne og 2 børn.

Top 5 over de mest populære havemøbler


1. Steamer dækstol fra Skagerak er designet af Povl B. Eskildsen og en sand klassiker indenfor hvile-og liggestole. Dækstolen er i teaktræ og udformet med behagelige armlæn, integreret benstøtte og en høj ryg, der giver en fantastisk komfort. Herudover er liggestolen justerbar, hvilket gør den perfekt at slappe af på de lune forårs- og sommerdage.

---> Se Steamer dækstolen her

2. England bænken - Det klassiske, engelsk inspirerede design gør bænken til et elegant møbel både i haven og på terrassen. England bænken, der er udført i teaktræ, laves i to størrelser: 152 og 180 cm. En enkel havebænk med en kraftfuld konstruktion, der kan holde i mange år.

---> Vis mig England 152 bænken
---> Vis mig England 180 bænken

3. Skagen er en meget populær serie, der er designet af den danske designer Mogens Holmriis, som blev inspireret af de møbler, som fandtes i Skagens haver, da Drachmann og Ancher gjorde byen til Danmarks kunstneriske centrum. Serien består af klassiske havemøbler, som med sit enkle og stringente udtryk er både tidløse og elegante. Skagensættet indeholder to stole (B 58 x D 59 x H 88 cm), en bænk (B 150 x D 58 x H 88 cm) og et bord (B 78 x D 140 x H 73 cm). Sættet er i teak træ, som kun bliver smukkere med tiden, men kan også fås i hvidmalet sapelli træ.

---> Se Skagensættet i teak her
---> Se Skagensættet i hvidt her

4. Vendia Det smukke Vendia havesæt fra Skagerak er perfekt til terrassen eller haven. Her kan du nemt og behageligt nyde en kop kaffe eller en frokost hen over sommeren. Slå til nu og få sættet til en formidabel pris!

---> Gå til Vendiasættet her

5. Catania parasol og parasolfod fra Skagerak vil du kunne få glæde af i mange år. Parasollens dug er i sunbrella tekstil, der er særdeles hårdfør og med stokken i meranti træ tilfører den et elegant look til haven. Køb den lige nu til en attraktiv pris sammen med Catania parasolfoden.

---> Se Catania parasollen her
---> Se Catania parasolfoden her

Indkøbskurv