Poul Cadovius

Poul Cadovius (1911-2011) blev født på Frederiksberg og var oprindeligt uddannet polstrer og sadelmager. Poul Cadovius var en succesfuld designer med stor indflydelse på den danske møbelindustri. I 1948 designede han reolsystemet Royal System, som gennem 50erne, 60erne og 70erne måske var den største møbelsucces indenfor dansk møbelindustri. Poul Cadovius døde i en alder af 99 år, og DK3 kan med stolthed sørge for hans designarv lever videre

Poul Cadovius – En kreativ hjerne med sans for funktionalisme

Gennem tiden har der været få danske designere, der var så farverige, i både personlighed såvel som design, som Poul Cadovius var det. Med rødder som uddannet polstrer, havde Poul Cadovius alle forudsætninger for at skabe sig en karriere indenfor møbeldesign. Han havde nemlig gennem uddannelsen de funktionelle forudsætninger for at kende begrænsningerne og mulighederne i arbejdet med materialer og former, mens han gennem sit kreative sind og sin farverige personlighed, havde den innovative tilgang til design, som få før og efter ham har kunne matche.

Starten på en glorværdig karriere

Designkarrieren blev for alvor skudt i gang i 1945, da Poul Cadovius som 34-årig oprettede sit eget møbelfabrikationsfirma. Navnet på firmaet blev Reol System, og som navnet antyder, var det specielt inden for netop reolsystemer, at Poul Cadovius hurtigt etablerede sig som en anerkendt designer. Efterhånden som succesen tog til, kom der flere og flere licensfabrikker til i udlandet, og det tog ikke mange år før Poul Cadovius sad i bestyrelsen i en lang række selskaber over hele verden, som alle beskæftigede sig med møbelproduktionen.

Poul Cadovius - En hæderkronet designer

Fra starten i 1945 og de næste mange år frem, blev det til en lang række forskellige møbeldesigns. Poul Cadovius designede også de grå skalformede læskure, der blev brugt ved busstoppesteder landet over, men det var dog stadig i høj grad hans kundskaber inden for reolsystemer, der høstede størst anerkendelse. Tilbage i 1948 tegnede Poul Cadovius verdens første væghængte reolsystem Royal System®, der bl.a. også var banebrydende på grund af sit lette udtryk og de mange individuelle kombinationsmuligheder, og specielt denne Royal System® kollektion, har modtaget ekstrem positiv respons verden over.

Indkøbskurv