Lapalma

I en sammenstøbning mellem håndværk og industrielle teknikker, produktionseffektivitet og med sans for detaljen, finder du Lapalma. Lapalma er et italiensk designmærke, hvis møbler, har til formål at skabe innovative løsninger, der interagerer med hinanden gennem deres fem verdener, som du kan læse mere om her. Det ligger i Lapalmas DNA at skabe møbelsystemer, der forbinder mennesker. Her kan du gå på opdagelse i et nøje udvalgt sortiment af Lapalmas unikke designmøbler.


En italiensk garage og det ’grønne’ rum

Lapalmas historie skal findes tilbage i en italiensk garage tæt på byen: Cardoneghe. På den måde, kunne man sige, at Lapalma har været lokalt fremskaffede i 40 år. Tilbage hertil, kunne et enkelt lille bord tage flere timer at producere. I dag tager det 50 sekunder at forme, grundet deres udvikling i teknologi, viden om forskellige metaller og forskning.
I 2010 indviede Lapalma deres 14.500 kvadratmeter nuværende hovedkvarter: ’Det grønne rum’. Navnet kommer af deres fokus på bæredygtighed, lige fra den måde, de driver deres fabrik, til valg af materialer. Der udvælges eksempelvis udelukkende FSC-certificeret træ, anvendes 100% genanvendelige råmaterialer, som træ, stål, krydsfinerplader og stoffer og brugen af plast er minimal. Hvert produkt er i dag skabt og produceret her, trods forskellig teknologi, mekanismer og kompleksiteter. I dag distribueres Lapalma til 81 forskellige lande verden over.

At turde lave møbler og menneskets hånd

I starten af 1980’erne flyttede Lapalma fra garagen til et nedlagt destilleri, og deltog i deres første messe i byen, Padua. Her introducerede Lapalmas agent tre borde, som faldt i god jord, hvilket kunne ses på antallet af ordrer efterfølgende. Vejen hertil handler, ifølge Lapalma selv, om at de har turde at springe ud i samt arbejde med, selv de mest avancerede mekanikker, for altid at forbedre hen ad vejen. Mekanikken er løbende tilpasset ud fra egen erfaring. Lapalmas kernekompetence ligger derfor i at turde lave og realisere, selv de sværeste mekanismer og teknologier gennem et fokus på automatisering. Ved siden af teknologien, var det dog også vigtigt for Lapalma, at man kunne mærke menneskets hånd: gennem en delikat fase af samling af møblerne, valg af sandpapir med to forskellige korn for at bevare detaljerne samt forkærligheden til valg tekstiler og stoffer.

Lapalmas fem verdener

Tilbage i foråret 2013, deltog Lapalma i verdens største møbelmesse: Salone del Mobile, med en ny kollektion. Men kollektionen var anderledes denne gang. Der var gjort brug af andre farver, et mere blødt look, men vigtigst af alt en anden italiensk karakter, en hidtil anvendt. Den italienske stil er varm og indbydende, hvilket kan ses i møblernes form som er let og elegant. Lapalma skabte dog ikke kun sin egen verden, men en samling af verdener: Lounge, Light Office, Outdoor, Café og Home. Samlet for alle disse verdener er italienskhed, som et sæt værdier, hvor alle Lampalmas designere fra forskellige lande, kan identicifere hinanden på grund af stilen. Hvert produkt har nogle skarpe karaktertræk som personalisering af miljøer gennem ønsket om at være sammen og multiplicering af finishen. Lapalma verdenerne har til formål at, byde velkommen og stimulere ideer.
Indkøbskurv

Trustpilot ★★★★★

30 dages fortrydelsesret

Gratis fragt over 799,-

*Gælder på varer der sendes til pakkeshops.