Christian Dell

Den tyske designer og sølvsmed, Christian Dell, var en af bagmanden for den tyske Bauhaus skole og stil, som var en innovativ og nytænkende designstil, som så dagens lys i Tyskland i 1920'erne. En designstil som han var med til at lægge kimen til i perioden 1922 til 1925 hvor han var formand for Bauhaus metalværksted i Weimar.

I 1926 og i årene fremefter gav Christian Dell liv til et hav af lamper og lyskilder hvoraf mange blev produceret på lampefabrikken Gebr. Kaiser & Co. Blandt de største af Christian Dells lamper er bordlampemodellen 6631, som første gang gik verden i møde i 1936. Og modtagelsen var meget positiv. På rekordtid blev 6631 den førende model i KAISER idell™-serien. En serie som var resultatet af Dells samarbejde med Gebr. Kaiser & Co.  Denne lampe er fortsat et af de mest populære valg for design-entusiaster, og står som et flagskib for Bauhaus skolens innovative og skelsættende tilgang til materialer og formgivning.  Her på siden finder du et stort udvalg af Christian Dells designs, der i dag er en del af Fritz Hansen, og naturligvis også de eftertragtede idell™ lamper. Se dem herunder med det samme, eller læs mere om denne fantastiske designer nederst på siden.


Historien bag Christian Dell

Christian Dell blev i 1893 født i Offenbach am Main i Hesse. Den tyske sølvsmed afsluttede sin uddannelse på Arts & Craft skolen i Weimar i 1913, hvorefter han begyndte at arbejde som bl.a. værkfører. Det var faktisk ikke før 1936, at Christian Dell for alvor begyndte sin karriere som designer. Det var nemlig her, at han i en alder som 43-årig, lancerede sin første bordlampe, nemlig 6631 Luksus. Denne bordlampe fra Kaiser Idell™ serien er til dato klart Christian Dells største succes, men ud over denne bordlampe, fulgte der de næste årrækker en lang liste af globale succeser, som stadig den dag i dag, kan findes i et hav af hjem verden over.

Christian Dells lamper

Selvom Christian Dell har lavet et hav af andre designartikler gennem sin karriere, blandt andet med stor succes hans arbejde med sølvvarer, er det dog uden tvivl hans evner indenfor lampedesign, som har gjort ham til det ikon han er i dag. Kaiser Idell™ serien blev, med sine runde former og elegante look, hurtigt datids mest kendte serie. Det er i dag en del af Fritz Hansen, hvilket i sig selv er et kvalitetsstempel der næppe bliver større. Selv her 80 år senere, finder man Christian Dells lamper i et hav af hjem her i Danmark, hvilket igen vidner om det enormt tidløse design, der også forbindes med Christian Dells lamper. Så gå blot på opdagelse i Christian Dells lamper, Kaiser Idell™ serien, herover med det samme.
Indkøbskurv