Cecilie Manz

Cecilie Manz er kvinden bag en række af de mest populære designs herhjemme i de seneste år. Heriblandt de utroligt populære Cecilie Manz Caravaggio lamper, som hun har lavet i samarbejde med Lightyears. Cecilie Manzs Caravaggio lamper m.fl. er skabt ud fra en designfilosofi som siger, at designet aldrig må få større fokus end selve lyset, som lampen giver.
Cecilie Manz er opvokset i kunstnermiljøet - og med denne baggrund var det et naturligt skridt at dygtiggøre sig på Danmark Designskole, hvor hun demitterede fra linjen Møbler og Redskab. Når Cecilie Manz designer produkter, går hun dybt ind i produktets kernefunktion. Her søger hun med sine designs at tilgodese kernefunktionen, hvilket eksempelvis kommer til udtryk i hendes Caravaggio lamper, som giver et fremragende lys. Cecilie Manz har i dag sin egen tegnestue hvor omdrejningspunktet er at forene holdbare materialer med innovativ tænkning og kompromisløst håndværk. Det er ikke kun på lampefronten, at Cecilie Manz skinner igennem med sin kreativitet. Også når det kommer til møbler, har hun fingeren på pulsen, og specielt hendes stole er i topklasse. Disse kan eventuelt kombineres med en puf, som også kan fås i det lækre udvalg herunder. Se alle produkterne igennem med det samme, eller læs mere om den fantastiske designer nederst på siden.


Historien om Cecilie Manz

I nyere tid har få danske designere formået, at ramme markedet med den samme grad som Cecilie Manz. Hun har har i enorm høj grad formået at fange den danske og skandinaviske ånd i hendes designs, og dette har også afløst stor hæder i form af priser som eksempelvis Thorvald Bindesbøll medaljen (2011), Bruno Mathsson prisen (2009), Kunztpreis i Berlin (2008), Finn Juhls arkitektpris (2007), Møbelprisen (2007), samt det danske kronpars kulturpris (2014). Starten på denne fantastiske karriere, ligger helt tilbage til 1997, hvor Cecilie Manz blev færdiguddanet på The Royal Danish Academy of Fine Arts. Året efter åbnede hun sit eget studie i København, og i løbet af hendes efterhånden 20 årige karriere som designer, har hun arbejdet med kæmpe navne som eksempelvis B&O, Kähler, Georg Jensen, Fredericia Furniture og Fritz Hansen. Det har resulteret i et hav af lækre produkter, inden for forskellige genre af designs.

Cecilie Manz produkter

Der hvor Cecilie Manz har opnået klart størst succes, er inden for hendes lampedesigns. Specielt ét produkt har i den grad taget det danske marked med storm, nemlig den helt exceptionelle Cecilie Manz Caravaggio lampeserie. Det er dog ikke kun hendes lamper, der viser hendes evner inden for kreativ nordisk design. På møbelfronten finder man eksempelvis en smuk puf eller den lækre Minuscule stol. Derudover har Cecilie Manz gennem de sidste årtier også lavet et utal af lækre indretningsprodukter, som du også kan finde i vores udvalg herover. Se dem alle igennem med det samme, og skulle du have nogle spørgsmål, så tøv ikke med at tage fat i vores eksperter.
Indkøbskurv