Alvar Aalto

Finske Alvar Aalto er, hvis ikke den største finske arkitekt, så i hvert fald en af de største finske arkitekter. Alvar Aalto var nytænkende og enormt innovativ i sin måde at tænke både bygninger, lamper og møbler. Alvar Aaltos sans for grafiske detaljer og funktionalistisk stil satte hans navn i internationalt søgelys, så der gik ikke længe, før den finske arkitekt var verdenskendt. Alvar Aaltos designideologi var baseret på nye organiske former og hans nordiske sans.


Før DKK 4.240,00
Se varianter
Før DKK 4.870,00
Se varianter
Før DKK 4.030,00
Bestillingsvare
Før DKK 11.650,00
Se varianter
Før DKK 14.190,00
Se varianter
Før DKK 2.880,00
Bestillingsvare
Før DKK 3.920,00
Se varianter
Før DKK 6.200,00
Se varianter
Før DKK 4.750,00
Se varianter
Før DKK 7.760,00
Se varianter
Fra arkitektur til møbler


Alvar Aalto og hans kone Aino Aalto designede til både private hjem, institutioner og andre steder til uddannelse og museer. Alvar parret var i begyndelsen især optaget af funktionalitet og varm menneskelighed. Der var et miks af materialer, og der blev brugt både metal, træ, messing, læder og især formbøjet træ. Flere af Alvar Aalto møbler er designet i formbøjet træ. Han har designet flere møbler, gulvlamper, væglamper, pendler og belysning hvor man ser at Aalto fascineret af ny funktionalitet og nordisk skønhed og simplicitet.

Den personlige signatur


Alvar Aalto designede ud fra sin intuition.  Finland har mange af Aaltos design rundt omkring i landet. I Danmark har Alvar Aalto og Aino Aalto designet Nordjyllandskunstmuseum, som nu kaldes KUNSTEN. Aalto legede med det minimalistiske og industrielle, der i samme periode er ret nytænkende. Alvar Aalto har designet enormt mange bygninger, der er i et kasset design, hvor de rette vinkler gør sig gældende. Da Alvar Aalto i stedet kaster sig over møbler og belysning, sker der en ændring i hans design.

Alvar Aalto og møblerne


Da Alvar Aalto begynder at designe møbler, sker der et skift i hans klassiske stil. Han er især interesseret i formbøjet træ, som i starten af 1930'erne er helt nyt. Stolen som især er blevet en klassiker blandt hans værker, er Stool 60. Stool 60 er en taburet, der er skabt i formbøjet birketræ. Stolen er alsidig, holdbar og enkel. Mange af Alvar Aalto ting er netop elsket så højt, fordi de holder hele livet igennem. Om det er ting til et kontor, til en børnehave eller til et universitet, så kan alle miljøer bruge designs af Alvar Aalto. Ønsker du at have ting, der er holdbare, enkle og smukke, så er finske Alvar Aalto den rigtige designer for dig.

Alvar Aalto og Artek


Artek startede som den eneste forhandler af Alvar og Aino Aaltos værker. På det europæiske marked, startede man faktisk med at interessere sig for parrets møbler. Det var først senere hen, man fik øjnene op for Aalto talent indenfor arkitektur.
Indkøbskurv