Le Klint

Le Klint er en dansk designklassiker, og med mange år på bagen er det en anerkendt virksomhed, der har specialiseret sig i designlamper. Le Klints historie stammer tilbage fra det tidlige 1900-tallet, hvor civilingeniøren P. V. Jensen-Klint foldede en lampeskærm til beklædning af hans petroleumslampe. Dog var det først i årene omkring 2. verdenskrig, at Klint-familien valgte at gøre en forretning ud af deres foretagende. I dag er Le Klint kendt for deres lamper og lampeskærme af høj kvalitet og design.

Le Klints produkter er kendetegnet ved deres tidløse design og funktionalitet, hvilket gør dem til et ideelt valg for enhver indretning. Le Klints sortiment spænder over et bredt udvalg af belysning, lige fra gulvlamper og pendler til bordlamper og væglamper. Le Klints lamper og lampeskærme er både elegante og funktionelle og passer perfekt ind i ethvert rum, uanset om det er hjemme, på kontoret eller i en offentlig bygning.

Vil du vide mere omkring vores udvalg af Le Klint, så er du velkommen til at kontakte os her.


LE KLINT HISTORIE


Le Klint og deres historie går tilbage til 1943, hvor virksomheden blev etableret og siden dengang har de været en af Danmarks fornemme og anerkendte ambassadører for håndværk og design. DNA’et bag en Le Klint lampe kommer i høj grad fra den ikoniske foldeteknik, som dannede grundlag for opstarten tilbage i 1900 tallet. Der bliver dog konstant udfordret på fremstillingsmetoder, former og funktioner, så der er sikret en produktudvikling, der også går hånd i hånd med den moderne teknologi og tager højde for den stigende bevidsthed om bæredygtighed og miljøvenlige materialer.

Le Klint er med deres smukke design og håndværk også en del af de kongelige hofleverandører. Dronning Margrethes første besøg hos Le Klint var tilbage i 1980, men Le Klint modtog dog først i 2003 overrækkelsen som Kongelighofleverandør. Le Klint har gennem tiden leveret mange lamper til Hoffet som idag er at finde på blandt andet, den kongelige salonvogn samt i Københavns lufthavn i modtagegemakkerne. Deres lamper har en unik appel, der gør dem ideelle både som eksklusive gaver og som tidløse designikoner i ethvert hjem.LE KLINT LAMPER


I dag er Le Klint en veldrevet og moderne virksomhed, der har et stort sortiment indenfor lamper og belysning. Når du går på opdagelse i det klintske univers, vil du finde alt fra en moderne Le Klint pendel til en klassisk Le Klint bordlampe. Virksomheden har hovedkontor i Odense, og som en af de få design brands, har de også valgt at holde fast i at have produktionen af deres lamper i Danmark, som ligeledes er placeret i den fynske by. Dette sikrer, at deres produkter bevarer den høje kvalitet og unikke æstetik, som er kendetegnende for Le Klint.

I fremstillingen af alle Le Klint lamper holdes der fast i en stærk tradition inden for godt håndværk. Uanset om du vælger en Le Klint standerlampe, Le Klint væglampe eller en helt tredje model, kan du være sikker på at få en lampe, som er indbegrebet af originalitet og autenticitet. Det er de såkaldte foldepiger, der står for at folde de unikke lampeskærme, og ingen andre steder i Odense, har man bevaret dette håndværk. Det er endnu ikke lykkedes ingeniører at lave maskiner til denne process, og det er derfor ikke et håndværk man bare lige slår af banen. Det gør en Le Klint lampe helt unik og en investering i et stykke dansk kulturhistorie.

PRYD HJEMMET MED EN IKONISK LE KLINT LAMPE


Le Klint har gennem tiden fremstillet mange lamper, der hver i sær er helt unikke med deres eget særpræg. Den ikoniske Le Klint sakselampe, der blev designet af Erik Hansen i 1952, er karakteriseret ved den særlige harmonika funktion, der gør at lyskilden kan trækkes ind og ud alt efter hvor lyset ønskes. Hos Jacobsen Plus findes også Le Klint Lamella, der både fås som pendler og væg/loftlampe. Med inspiration fra de fine læg, der findes på undersiden af en svampehat, har denne lampeserie en utrolig blød og dragende struktur, der får det retro og moderne til at mødes i en harmonisk kombination.

Vi tilbyder lamper som Le Klint Carronade, der har et markant og udfordrende design, Le Klint Swirl med et moderne og æstetisk udtryk og mange andre af de klassiske og nye designs fra den kendte danske lampeproducent. Uanset hvilken Le Klint lampe du vælger, vil den være et kunstværk i sig selv og skabe en atmosfære af skønhed og funktion i dit hjem. Le Klints dedikation til kvalitet og design sikrer, at deres lamper vil være elsket og værdsat i generationer, og at de vil tilføre en særlig charme og karakter til ethvert rum.

At pryde dit hjem med en ikonisk Le Klint lampe er ikke kun en investering i et smukt og funktionelt design, men også en hyldest til dansk designhistorie og kultur. Hos Jacobsen Plus finder du et bredt udvalg af Le Klint lamper, der vil imponere og inspirere dig med deres unikke design og håndværk. Gå på opdagelse i vores sortiment, og find den Le Klint lampe, der passer perfekt til din personlige stil og indretning.

Kort om Le KlintHvad kendetegner Le Klint?
LE KLINT er i dag en moderne produktionsvirksomhed, der samtidig holder fast i en stærk tradition for håndværk. Her er der intet, der hedder samlebåndsarbejde eller masseproduktion. Det klassiske håndværk bliver holdt i hævd af de såkaldte foldeteknikker. Le Klints lampeskærme bliver foldet af Le Klint’s foldemedarbejdere, da Le Klint fremstiller krydsplisserede skærme.

Hvad gør Le Klint til et unikt brand?
Det unikke i brandet opstår ved, at lampeskærmene bliver produceret af håndkraft. Med en LE KLINT-lampe får man derfor autenticitet, originalitet og den særlige fortælling, der er en del af virksomheden. Som en af de få designvirksomheder producerer Le Klint stadig deres lamper i Danmark, hvilket betyder, at der er et tæt samarbejde med designet og håndværket. Derudover er Le Klint Kongelig Hofleverandør og har gennem mange år leveret lamper til hoffet.

Hvilken Le Klint lampe skal jeg vælge?
Det er ofte besværligt at vælge den rette lampe, når den både skal skabe dén stemning og setting, som du ønsker. Le Klint-lamper med lukkede skærme giver en hyggelig atmosfære. Derudover har hver lampe et unikt design. Derfor bør du overveje, hvor lampen skal stå eller hænge og hvilket design der passer bedst til resten af din boligindretning.

Hvor kan man købe Le Klint lamper?
Du finder et stort udvalg af kvalitets lamper fra Le Klint hos JacobsenPlus. Lamperne er lavet af kvalitetsrige materialer og i smukke designs, som du får glæde af i mange år frem. Hos JacobsenPlus har du også mulighed for at lade dig inspirere af de mange andre brands og for at finde inspiration til, hvordan produkterne kan indgå i din boligindretning. Du opnår gratis fragt ved køb over 1.500 kr.
Indkøbskurv