PP505 Kohornstolen af Hans J. Wegner

DKK 34.375,00
Leveringstid kan forekomme
Kohornstolen er tegnet af Hans J. Wegner i 1952 og er en af Wegerns mindre stole. PP505 Kohornstolen er et fantastisk stykke kunsthåndværk og er den umiddelbare opfølgning på 'Den Runde Stol' som var hans store gennembrud.

Med udgangspunkt i en hyldest til den overvældende skønhed af massivt træ håndskåret i organiske former, ville Wegner lave en mere kompakt stol. Antallet af dele, der udgør kopstykket, blev så reduceret til to stykker, der dermed samles på midten. Samlingen skal selvfølgelig ligge på langs af træets årer som en form for tapper, og man kunne bruge dyvler, men i dette tilfælde besluttede Wegner, at i stedet for at forsøge at skjule den nødvendige samling, så ville han hellere fremhæve den og gøre den dekorativ. For at opnå den fulde visuelle effekt bruger Wegner en træsort, der skaber en kontrast.

Denne originale idé skulle senere blive et karakteristisk varemærke for mange af hans værker og et vigtigt eksempel på hans ærlige og håndværksmæssige tilgang til design.

Stolen kan vælges med sæde i sjener eller polstret med læder i eg, ask eller kirsebær.

Mål:
Bredde: 59 cm
Højde: 74/76 cm
Dybde: 45 cm
Sædehøjde: 42/44 cm
Armhøjde: 71/73 cm

Information:
Vi tager forbehold for brug af fritlagte billeder og miljøbilleder, hvor prisgruppen kan være højere end den viste pris. Dette gør vi, da vi ønsker at inspirere og vise så mange billeder som muligt. Kontakt butikken for korrekt pris og information.

Levering:
Vi gør opmærksom på at alle møbler produceret ved PP møbler, laves på bestilling og der vil være en længere leveringstid.