Poul Kjærholm borde

Her ses udvalget af borde og spiseborde designet af Poul Kjærholm.

Følgende modeller:
PK61, PK71, PK51/PK55, PK54/PK54A, PK58, PK62, PK63/PK63A, PK65, PK40.

Du kan se hele vores  Poul Kjærholm sortiment her.


POUL KJÆRHOMS HISTORIE


Poul Kjærholm er en dansk designer, som er født i Øster Vrå i nordjylland. Han er særligt kendt for stolen PK22 som blev tegnet i 1956. Poul Kjærholms designs er udstillet på flere museer rundt omkring i verden og hans møbler er også at finde på “Museum of Modern Art” i New York og på V&A Museet i London.

Han gik på Kunsthåndværkerskolen i København og med en baggrund inden for bygningskonstruktion havde han en særlig forkærlighed for konstruktionsmaterialet stål. Poul Kjærholm så et stort potentiale i stålet og så det som værende ligeså “ædelt” som mange af de andre materialer som var populære i denne tid.

Forkærligheden for konstruktionsmaterialer og en logisk tilgang til møbeldesign blev kendetegnet for Poul Kjærholms designs, og også under hans tid hos Fritz Hansen. Her designede han flere prototyper som fik opmærksomhed på grund af hans materialevalg som var en kombination af stål og andre kendte materialer som læder. Poul Kjærholms tid hos Fritz Hansen varede et års tid hvor et nyt samarbejde blev stablet på benene, med møbelfabrikanten Ejvind Kold Christensen. Samarbejdet mellem dem varede indtil 1980, som var året hvor Poul Kjærholm døde.

Få år senere overtog Fritz Hansen alt produktion og salg af “Kjærholm Kollektionen”. Kollektionen omfatter mange af de designs som Poul Kjærholm designede fra 1951-1967.

Mens alle de store og anerkendte møbeldesignere i Danmark designede møbler i træ, skilte Poul Kjærholm sig ud fra mængden, på trods af hans baggrund som møbelsnedker. Men da samarbejdet med Kold Christensen begyndte blev træet skiftet ud med stål, og starten på de ikoniske møbler var i gang.

PK54 - ET UNIKT BORD


PK54 er et enestående og unikt bord. Bordet fås med to forskellige bordplader som enten består af marmor eller granit. Alt marmor er unikt og har deres helt eget mønster. Stellet er lavet af satinbørstet rustfrit stål. PK54 bordet med den cirkulære bordplade fås med en unik tillægsring lavet af massivt ubehandlet ahorn.

KØB DINE POUL KJÆRHOLM MØBLER HOS OS


Poul Kjærholm har designet nogle ikoniske møbler af utrolig høj kvalitet, så har du forelsket dig i et Poul Kjærholm spisebord, så ved vi at sådan et køb kræver den rette mavefornemmelse. Det er derfor vigtigt for os at du kan handle med sikkerhed og tillid på vores webshop og i butikken. Vi har en høj score på trustpilot og du får desuden gratis fragt på alle køb over 1.500 kr. Nogle borde fra Poul Kjærholm har dog ekstra leveringsomkostninger grundet den ekstra vægt.  God service er vigtigt for os, og du er derfor altid velkommen til at besøge os i butikken hvis du ønsker at se nærmere på nogle af de mange smukke borde designet af Poul Kjærholm. Du er naturligvis også velkommen til at kontakte os, hvis du ønsker råd og vejledning.
Indkøbskurv