Inspiration til indretning af stuen med 12 af efterårsnyheder & farver

Vi giver dig inspiration til møbler, interiør og farver, som du med fordel kan indrette din stue med for at give et hyggeligt efterårslook.
Stuen er det centrale samlingspunkt i hjemmet. Det er her vi slapper af fra en måske stresset hverdag, læser en god bog, ser fjernsyn eller er sammen med familie og venner. Indretningen skal derfor afspejle en hyggelig og afslappende atmosfære. Det er vigtigt at finde en balance mellem, hvad der er komfortabelt og praktisk, og hvad der på den anden side er flot, lækkert og stilfuldt.

Ved indretning af stuen, bør du især tænke over valg og sammensætning af materialer. Hvis du kombinere de rigtige materialer og farver og har en fællesnævner der går igen, så kan det gøre rummet mere roligt, harmonisk og sammenhængene. Møblerne i stuen er derfor altafgørende for stemningen i rummet. Nedenfor har vi samlet et udpluk af vores nyheder, hvor design og funktionalitet går hånd i hånd.
1. Vipp - Loft sofa

1. Vipp - Loft sofa

Sofaen er hos mange stuens samlingspunkt og her hele familien og venner samles. Det er derfor vigtigt, at sofaen er slidstærk og både visuelt og funktionelt passer ind i dit hjems behov. Skal det være en stor flyder-sofa, eller er du mere til den mindre sofa i et stramt minimalistisk formsprog? En lækker nyhed er den 3-pers. Loft sofa fra Vipp med stel i pulverlakeret aluminium og polstring i Capture tekstil. ”Loft sofaen” har en bred, kantet form med et let understel, der giver et svævende og elegant udtryk.
2. Fredericia Furniture - Piloti stenbord

2. Fredericia Furniture - Piloti stenbord

Til enhver sofa hører også et smukt sofabord. Vi anbefaler dig at vælge et bord i et klassisk formsprog med god funktionalitet, der altid vil være modtagelig overfor forandringer, såsom enhver stilændring eller nye trends. Det nye Piloti stenbord fra Fredericia Furniture vil fungere rigtig godt i selskab med Loft sofaen. Bordet laves i tre forskellige størrelser og er designet af Hugo Passos. Ved at vælge dette sofabord får du et let og minimalistisk design, og dermed vil du have mulighed for at sætte dit eget personlige præg med interiør.
3. &tradition - Little Petra stol

3. &tradition - Little Petra stol

En anden lækker nyhed, som du kan indrette din stue med, er den flotte og klassiske lænestol ved navn Little Petra fra &tradition, som er designet af Viggo Boesen i 1938. Stolen ses her i Hallingdal 130 med egetræs ben, men kan også vælges i andre udvalgte udgaver. Kontakt butikken hvis ønske om andre stoftyper og vælg ben i egetræ eller valnød.
4. Belysning (HAY, Ferm Living og &tradition)

4. Belysning (HAY, Ferm Living og &tradition)

Belysning er også et særdeles vigtigt element i indretning af stuen, da det har en stor betydning for, hvordan du, og andre oplever rummet og stemningen. Du kan skabe en rigtig god belysning i stuen ved at benytte flere forskellige typer lamper og derudover placerer dem i forskellige højder rundt omkring i rummet. Få meget mere viden omkring belysning i vores blogindlæg 5 ting du måske ikke vidste om belysning.
En af de nye lampenyheder, som vil fungere rigtig godt i stuen over et sofabord er den smukke Nelson Ball Bubble pendel fra HAY. Den vil fylde ethvert rum med et lækkert varmt og diffust lys. Miks den sammen med den nye Arum gulvlampe fra Ferm Living som vil fungere rigtig godt som læselampe ved siden af sofaen eller lænestolen. Arum er karakteriseret ved sin sorte fod af marmor kombineret med den organisk udformede lampeskærm. Med den matte, cremefarvet inderside af skærmen, giver lampen et blødt og jævnt fordelt lys, og lampeskærmen kan justeres, så du får optimale lysforhold i alle situationer. Derudover kan du med fordel vælge at placere forskellige bordlamper rundt omkring i stuen. Den nye Blown bordlampe fra &tradition giver et lækkert blødt lys ud i rummet. Placer den på reolen, konsolbordet eller i vindueskarmen.
5. Puder (AIAYU & A.U. Maison)

5. Puder (AIAYU & A.U. Maison)

Tekstiler er et must til at skabe en hyggelig og varm stemning i stuen. Puder, plaider og gulvtæpper kan også være med til at indikere din egen personlige stil og derudover kan de ved store åbne rum og hårde overflader, forbedrer akustikken ved at dæmpe rumklangen.

Puder er prikken over i'et i indretningen og en hurtig genvej til at bringe flere farver eller mønstre ind i dit hjem, og ved at vælge farver, der matcher resten af dit interiør eller møbler, er de også med til at samle rummet og skabe sammenhæng. Brug også puder til at få en kedelig sofa eller stol til at blomstre op. Her på webshoppen finder du et væld af puder i forskellige former og materialer. De neutrale, bløde tekstiler I ser her er fra det danske og bæredygtige brand AIYAU og den iøjnefaldende Crane pude er fra A.U. Maison.
6. Gulvtæpper (Massimo)

6. Gulvtæpper (Massimo)

En nem måde at samle sofaområdet er ved at tilføje et gulvtæppe. Et tæppe kan være med til at skabe en helhed i indretningen, og derudover kan det også være med til at hæve indretningen til et helt nyt niveau. Tæppet I ser her er det lækre Natural Kelim gulvtæppe fra Massimo. Kelim tæpperne er håndvævede af afghansk uld i en høj kvalitet. Hvert tæppe er unikt, og kombinationen af traditionelle vævningsmetoder sammen med smukke mønstre af naturligt farvet uld giver unikke gulvtæpper af høj integritet.
7. Opbevaring (Skagerak)

7. Opbevaring (Skagerak)

Opbevaring er også en del af stuens indretning, men det behøver ikke være kedeligt. Ved at tilføje reoler eller skabe bliver din indretning mere overskuelig og funktionel og dermed langt mere hyggelig at opholde sig i. Du kan vælge den åbne reol, der kan fungere som en display reol til alt ens interiør, eller du kan vælge den lukkede løsning, som er bedre, hvis du har mange ting, så det kan gemmes væk bag lukkede låger. Her på webshoppen finder du et stort udvalg af opbevaringsløsninger. Heriblandt det smukke Jut Cabinet fra Skagerak, der er udviklet i samarbejde med den britiske designer Thomas Jenkins. Skænken er udført i olieret eg med bordplade i samme variant eller med marmor, begge udgaver med messinghåndtag.
8. Interiør

8. Interiør

Interiør er med til at skabe en hyggelig og harmonisk indretning. Alt lige fra lysestager, vaser, figurer, puder, krukker, tæpper mv. kan være med til at påvirke udtrykket i en bestemt retning, og dermed kan du sætte dit eget præg på indretningen. Vi anbefaler at fylde din stue med interiør for et personligt udtryk. Magasinholderen Norr fra Skagerak er blandt andet et perfekt redskab til dette, da bøger og magasiner kan personliggøre din indretning og vise, hvem du er.
Mangler du ideer til indretning af dit eget hjem, så tøv ikke med at kontakte os. Vi hjælper med alle indretningsprojekter - store som små.

Skrevet af Carla Sofie Molge.

Indkøbskurv